Testowy temat

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Testowy temat

Post autor: Kamelia » czwartek 13 lut 2025, 11:39

Zaczęłam się bawić trochę ścianami. Zrobiłam 2 serie tapet. teraz testuję i ew zmieniam. Pierwsza ma parę błędów, zobaczyłam to na 2 tapetach , ale i tak są piękne w moim odczuciu.
Może do niedzieli zrobię te pierwszą partie do końca i dam do przetestowania
Załączniki
111.png
221.png
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 13 lut 2025, 18:57

Jako miłośniczka cece jestem usatysfakcjonowana tym świetnym zestawikiem. Bardzo ładnie ci to wyszło. Secik jest - że tak powiem - wielofunkcyjny, bo i do łazienki, i na przedpokój, i do pokoju dziecięcego. Wielkie brawa!

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » czwartek 13 lut 2025, 21:14

Świetne! Najbardziej podobaja mi sie listki zielone i ta z drzewkami ,fajne delikatne kolory. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » czwartek 13 lut 2025, 23:15

Bardzo ładne tapety. Najbardziej podobają mi się przedostatnia i ostatnia z prawej. :)
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » wtorek 18 lut 2025, 08:18

Od kiedy nastała w realu moda na tapetowanie, polubiłam tapety. W grze brakuje mi tapet z delikatnym wzorem. Podoba mi się ostatnia i druga z lewej strony.

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » poniedziałek 23 cze 2025, 21:04

tak mi się żal @SimDels zrobiło ze stracił plik z TS2 ze postanowiłam zrobić mu parcelkę. Na razie to tyko skorupka, ale nie wiem co zrobić ze środkiem, ogólnie są 2 niezależne bryły na posesji, może cos zasugerujecie ? Skorupki sa tylko z podstawki zrobione i dodatek tylko jeden dodatek ale co ? bo nie wszystko mam.
choć może za kolorowo wyszło ?
Załączniki
23.06.2025_20-47-57.png
22.06.2025_17-25-56.png
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » poniedziałek 23 cze 2025, 22:24

Niesamowita niespodzianka! :) Ogromne dzieki za dedykacyję Kami. Piękne kamieniczki, kawałek starego miasta na jednej parceli :13-smiling-face-heart-shaped-eyes:
Co w środku? No sam mam z tym zawsze problem ale dobrym patentem jest np bar lub parcela bez funcki publiczna, wtedy każdy sprzzęt po kliknięciu zatrudni sobie obsługę więc możemy mieć wewnątrz salke koncertową/ klub z koncertami, zwykły bar czy nieoficjalną bibliotekę (półki z ksiażkami w jakimś z budynków ludziki sobie obsłużą) a jeśli przypadkiem masz ostatnie duże dlc to można nawet zrobić cały taki kwartał pod rozbudowaną działalnośc biznesową jednego sima lub rodzinki, wtedy będzie działąć w sumie niemal wszystko co ustawisz wewnątrz, stoły handlowe, jakas produkcja, obsługa barów czy nawet szkółka rysowania itp.
Ciekaw jesem końcowego efektu dla tego cudeńka i myśle że pasowałyby tu jakies cudeńka Twojego autorstwa jak kafelki czy "plakaty" z kwiatami :a_bravo: i dzięki raz jeszcze :)
Ps: faktycznie gruchło mi troche z tym TS2 a reinstal windowsa i tak nie naprawił o dziwo problemu, który mam najwyraźniej z karta dzwiękową lub jakimś uporczywym sterownikiem.
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » środa 25 cze 2025, 18:08

Śliczne te kamieniczki Kami. Aż pozazdrościłam Delsowi tej decdykacji. A nie powinnam, bo dla mnie zrobiłaś przecież co innego (Lawendę)

W tej zielonej zrobiłabym sklep z minerałami, metalami i kamieniami szlachetnymi. Nie każdy gra z kodami, i wielką frajdę sprawia mu "własnoręczne" dojście do majątku. W tym do zkupienia brakujących elementów kolekcji, których obecnie coraz trudniej szukać...
Nie wiem jakie dodatki masz - czy np masz Selwadoradę - bo przydałaby się w tym ciągu właśnie pracownia archeologa z artefaktami (marzyło mi się zbudowanie takiego budynku - muzeum, z kawałkami wykopanych ruin, z artefaktami, a np w jakiejś salce na pięterku - odczyty i wykłady - jeśli masz dodatek z tym Dochodowym Hobby. Wiem że zamierzasz nabyć, więc może pod tym kątem to przemyśl.
Z Eco - dodatkiem dochodzi własnoręczne wykonywanie świec - więc może sklepik z pamiątkami i tymi świecami? A na pięterku pracownia. Teraz to można się z tymi biznesami bawić w nieskończoność.
I myślałam też o miejscu na medytację i jogę. Z dodatkiem SPA doszło bowiem uprawianie jogi wraz z instruktorem. Przydałby się na parterze salon tatuażu a na górze - właśnie ta medytacja i joga.

W temacie Dochodowe Hobby podałam wszystkie możliwe biznesy w powiązaniu z już wypuszczonymi dodatkami.

A teraz, gdy wyjdą wróżki, to można będzie sklepik z różnymi ziołowymi medykamentami założyć.

Tutaj - w tym temacie szczegółowo opisałam te nowe możliwości biznesowe w połączeniu z już istniejącymi

viewtopic.php?f=9&t=5430

Frisska
Felietonista

Post autor: Frisska » wtorek 01 lip 2025, 17:53

No kolorowo jest, nie da się ukryć, ale ma to urok. Same kamieniczki na jednej parceli wyglądają troszeczkę zabawnie. Gdyby je otoczyć podobnymi projektami, pewnie wyglądałyby bardziej po „staromiejsku” (swoją drogą, Delsowi niesamowicie idzie ta budowa niby-miast, projekt na pewno mu się przyda) — namiastkę stanowi już sąsiedni budynek z cegły. Z funkcjami parceli nie doradzę, bo rzadko gram w Czwórkę i nie mam dodatków — tu bardziej pomogą czwórkowi wyjadacze. Grunty na starówce drogie, więc jakieś fancy lokale pasują. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kameliowe Budowle”