Dwójkowe (i nie tylko) pamiątki Frisski

Jesteś zapalonym architektem? Twoją pasją jest wymachiwanie kielnią i łopatą? To jest miejsce właśnie dla ciebie! Gracze wszystkich odsłon The Sims łączmy się!
Frisska
Felietonista

Re: Dwójkowe (i nie tylko) pamiątki Frisski

Post autor: Frisska » czwartek 31 lip 2025, 21:04

Butik:
Jutrzenka — butik (I).jpg
Jutrzenka — butik (II).jpg
Jutrzenka — butik (III).jpg
Jutrzenka — butik (IV).jpg

Drogeria:
Jutrzenka — drogeria (I).jpg
Jutrzenka — drogeria (II).jpg
Jutrzenka — drogeria (III).jpg
Jutrzenka — drogeria (IV).jpg
Jutrzenka — drogeria (V).jpg
Jutrzenka — drogeria (VI).jpg
Jutrzenka — drogeria (VII).jpg

Frisska
Felietonista

Post autor: Frisska » czwartek 31 lip 2025, 21:05

Salonik obuwniczy:
Jutrzenka — salonik obuwniczy (I).jpg
Jutrzenka — salonik obuwniczy (II).jpg
Jutrzenka — salonik obuwniczy (III).jpg
Jutrzenka — salonik obuwniczy (IV).jpg
Jutrzenka — salonik obuwniczy (V).jpg
Jutrzenka — salonik obuwniczy (VI).jpg
Jutrzenka — salonik obuwniczy (VII).jpg
Jutrzenka — salonik obuwniczy (VIII).jpg

Frisska
Felietonista

Post autor: Frisska » czwartek 31 lip 2025, 21:09

Zabawkowy:
Jutrzenka — zabawkowy (VIII).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (VII).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (VI).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (V).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (IX).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (IV).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (III).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (II).jpg
Jutrzenka — zabawkowy (I).jpg

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 31 lip 2025, 22:01

Dzięki! Świetnie ci ten sklep wyszedł, i szczerze ci powiem, że brakuje mi w czwórce opcji robienia zakupów - jak to było w jedynce czy dwójce! Trójka ma to trochę inaczej rozwiązane, ale też "idziemy do sklepu" szczególnie w Wymarzonych Podróżach. W Sunset Valley sklep spożywczy jest króliczą norą - wyskakuje tylko lista tego, co możemy wybrać.
Ale wiem, że u ciebie towar na półkach to cece, i podziwiam cierpliwość zbieracza! Podobają mi się szczególnie torebki i butki - jak Perci czy Delsowi. Kosmetyków też wyczarowałaś mnóstwo i jakże różnorodnych.

Jednak trudno mi przestawić się na.. brak tła otoczenia. Taka pustka jak w jesienny, mglisty poranek nad morzem :) Taka jednak uroda i specyfika dwójeczki.

Oglądając sklep z zabawkami przypomniałam sobie mój własny sklep z dzieciństwa - mieścił się naprzeciw mojej wrocławskiej kamienicy (do czasu wyburzenia jej z powodów uszkodzeń spowodowanych bombardowaniem - taki los spotkał wiele kamienic z calego kwartału) i spędzałam tam długie godziny z nosem przy szybie! WIęc w twoim sklepie też stałabym z tym nosem przy szybie :) Takiej ilości zabawek nie spodziewałam się ujrzeć w jakiejkolwiek odsłonie SImów. Czy korzystasz z OMSP? Co za głupie pytanie - pewnie, że tak. Która szafka czy półka miałaby tyle slotów! WIęc znów westchnienie podziwu - jak ci się chciało!
W trójce częśto korzystałąm z zabawkowych dekoracji (mnóśtwo pięknych zabawek) ze strony Vitasims - zerknęłam, czy Vita ma dwójkowy asortyment - no pewnie, że ma.
Na wszelki wypadek ci wklejam adres (ale to pewnie tak, jak bym wysyłała wodę święconą księdzu:P )

https://archive.liquidsims.com/mirror/V ... sims2.html

Ja sama jestem "na skraju - czyli przededniu" urządzenia sklepu z odzieżą - dokładnie salonu mody ślubnej (funkcjonalnego) ale - w czwórce. Przyznam, że nie ogarnęłam tego tematu w czwórce, w dwójce kiedyś coś tam robiłam, ale w dziale spożywczym.
Dzięki raz jeszcze za "poświęcenie się" i wysłanie mi zdjęć dodatkowo :) Niestety - mam dość słabą kartę graficzną i być może to jest powód, że widzę tylko listę tytułów :(
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » piątek 01 sie 2025, 16:14

Ja widzę zdjęcia tylko na tej stronie. Ale podoba mi się to co widzę, ilość pracy włożonej w zbudowanie takiego cacuszka aż boli. Cierpliwie jeden za drugim. Każdy w innym kolorze. Nawet torebki sa i w realu by mi się podobały. O matko i córko jest tam wszystko, kosmetyki też . Jak pisałam bryła mi się nie wczytuję a mam bardzo dobra kartę, mogę jedynie napisać że w części dziecinnej masz fajne tapety.
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Frisska
Felietonista

Post autor: Frisska » piątek 01 sie 2025, 21:56

@Alibali Oczywiście, że OMSP wjechało! Nawet pisałam, iż któryś tam bibelot ma zły poziom i lewituje. :D Dzięki za link, ale zdaje się, że Vitasims już ładnie obrobiłam, z czego mogłam, a póki nie odchudzę folderu z CC, nie ma mowy o nowych dodatkach. ;) Sąsiedztwo jako takie czasem widać, ale i tak jest rozpikselowane. Tego rzeczywiście brakuje, ale reszta gry ów mankament wynagradza. Btw, te dzieckowe obiekty do Simów są przesłodkie. <3
@Kamelia Dzięki! Ja też lubię te torebki! To chyba również projekty Cassandre. Świetne rzeczy mam od niej, chociaż niektóre trochę prześwietlone, widocznie robiła je na mocnym kontraście i/lub rozjaśnieniu monitora. Nie wiem, czemu występuje problem z pierwszą serią zdjęć, chyba nic prócz odświeżania nie da się z tym zrobić.
O, nie ma w Czwórce zakupów? Nawet nie wiedziałam, myślałam, że to standard. :48-astonished-face:

Tak pomyślałam, że w sąsiedztwie będę musiała postawić jakieś magazyny, choćby atrapy z modułu otoczenia — ale też dzisiaj wiele sklepów ma bardzo skromną wystawę stacjonarną, bo większość rzeczy sprzedaje online. Można się tym usprawiedliwić. No i zawsze można się ratować wyobraźnią, wmawiając sobie, że sztuk danego przedmiotu jest więcej. ;)

W kolejce czeka kolejna sielska chatka z Cichej Wody, a później chyba przejdę znów do czegoś nowoczesnego. A może chcielibyście, żeby zbudować coś specjalnie pod Was? ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wielkie Simowe Budowle”