Bobasowe metamorfozy
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Re: Bobasowe metamorfozy
Ach, uśmiałam się! Te miny, ten szyk, ta wyższość w gestach, chodzie i zachowaniu. "Mój" gwiazdor potraktował moją uroczą Simkę jak "beleco" - gdy poprosiła o wspólną fotkę. Po prostu odwrócił się plecami! Cham! To był gwiazdor wygenerowany przez grę - dlatego napisałam w cudzysłowie "mój".
Haha, świetnie pokazałaś te "uroki" bycia gwiazdą.
Zresztą niezły z niego amant, ale żeby tak w domu ćwiczyć role zamiast zainteresować sie roznegliżowaną żoną (?), to przesada.
Może ona też pomyśli, "być z nim, albo nie być". 

Zresztą niezły z niego amant, ale żeby tak w domu ćwiczyć role zamiast zainteresować sie roznegliżowaną żoną (?), to przesada.

- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Na potrzeby gwiazdorzenia stworzyłam dwie nowe postacie: Dereka i Samanty.
Derek był już wcześniej pokazywany, dlatego tylko w skrócie jego stylówka
oraz Samantę, która postara się zostać gwiazdą w dziedzinie stylizacji
będę ją gorąco wspierać i mocno trzymać kciuki
za powodzenie w pięciu się po szczeblach popularności i sławy 
Derek był już wcześniej pokazywany, dlatego tylko w skrócie jego stylówka

oraz Samantę, która postara się zostać gwiazdą w dziedzinie stylizacji

będę ją gorąco wspierać i mocno trzymać kciuki

- kreatora
- Satyryk
- Origin ID: kreatora
A widziałam Twojego gwiazdora i te gwiazdę rocka w Galerii XD Gwiazda rocka , bo fryzurke jej taka rockową, przebojową dobrałas XD Na moje to ona bedzie miala cięzko z twoim amantem, bo on za przystojny jest , ale moze ona charakterem nadrobi i pod but go weźmie

ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
- bobas52
- Mistrz Humoru
Okazało się, że dwie gwiazdy się nie przyciągają
, chyba zazdrość o to kto ma większą popularność
podziałała na nie zniechęcająco
.
Mimo to gwiazdka szybko przygruchała sobie dwóch adoratorów
w tym Grega z historyjki o replikantach
, co potwierdza tezę, że serce nie sługa
.
W Sylwestra dokładnie z wybiciem 24 zawitał do mnie Nowy Roczek
, który zobaczymy jak się będzie sprawował
Bądźmy dobrej myśli i wierzmy, że nie ma takiego dołka, z którego nie da się wygrzebać
... ostatecznie lepiej już było.

Mimo to gwiazdka szybko przygruchała sobie dwóch adoratorów

W Sylwestra dokładnie z wybiciem 24 zawitał do mnie Nowy Roczek

Bądźmy dobrej myśli i wierzmy, że nie ma takiego dołka, z którego nie da się wygrzebać

- kreatora
- Satyryk
Uroczy Nowy roczek Bozenko ♥ Bardzo jestem ciekawa co z tego aniolka wyrosnie,
P.S. Choć jesli jego wygląd i poglady gdy juz bedzie mlodym dorosłym Roczkiem - będzie odpowiednikiem tendecji politycznych w naszym pieknym kraju , to ja naprawdę nie wiem jaki transparent on bedzie trzymał i w co bedzie odziany 11 listopada.
P.S. Choć jesli jego wygląd i poglady gdy juz bedzie mlodym dorosłym Roczkiem - będzie odpowiednikiem tendecji politycznych w naszym pieknym kraju , to ja naprawdę nie wiem jaki transparent on bedzie trzymał i w co bedzie odziany 11 listopada.
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Cudowne ludziki, Derek bardzo udany i zdecydowanie da się lubić a Samanta z irokiem poprostu wymiata!
Ciekawa obserwacja także z anty-przyciąganiem się sław
Może i faktycznie zazdrość.
Nowy Roczek i komiks to świetne przywitanie na...Nowy Rok
Też jestem ciekaw co z niego wyrośnie i w przenośni i dosłownie... :O Poczekamy ,zobaczymy 
Ciekawa obserwacja także z anty-przyciąganiem się sław

Nowy Roczek i komiks to świetne przywitanie na...Nowy Rok

Świetna gwiazdorska para, ale jak to często bywa w realu , związki Vipów są przeważnie krótkotrwałe.
Natomiast mały Nowy Roczek jest słodkim brzdącem, oby tylko nie wyrósł na Dyktatora.
Natomiast mały Nowy Roczek jest słodkim brzdącem, oby tylko nie wyrósł na Dyktatora.

- bobas52
- Mistrz Humoru
Aby kącik nie zarósł kurzem przedstawię nową postać z mojego simowego światka
Panienka nazywa się Abi. Jest to skrót od imienia Abigail. Uprzedzam od razu, że nie ma nic wspólnego z postacią biblijną ze Starego Testamentu, czyli jedną z żon Dawida
.
Tak się złożyło, że w trójce miałam wśród swoich przyjaciół dziewczynę o gołębim sercu i niesamowitej łagodności oraz uczynności. Nasz kontakt urwał się kiedy Abi wyjechała do Ekwadoru, jako wolontariuszka - uczyć dzieci. Tęsknię za jej szlachetnością i młodzieńczym dobrym sercem.
Moja simowa dziewczynka tylko z imienia przypomina mi realną Abi, bo przyznaję się, że nie potrafiłam uchwycić
piękna zewnętrznego i wewnętrznego oryginału.
P.S Pozwoliłam sobie zaaranżować ogród przy starterku Eli.

Panienka nazywa się Abi. Jest to skrót od imienia Abigail. Uprzedzam od razu, że nie ma nic wspólnego z postacią biblijną ze Starego Testamentu, czyli jedną z żon Dawida

Tak się złożyło, że w trójce miałam wśród swoich przyjaciół dziewczynę o gołębim sercu i niesamowitej łagodności oraz uczynności. Nasz kontakt urwał się kiedy Abi wyjechała do Ekwadoru, jako wolontariuszka - uczyć dzieci. Tęsknię za jej szlachetnością i młodzieńczym dobrym sercem.
Moja simowa dziewczynka tylko z imienia przypomina mi realną Abi, bo przyznaję się, że nie potrafiłam uchwycić

P.S Pozwoliłam sobie zaaranżować ogród przy starterku Eli.
- kreatora
- Satyryk
Sliczna aranzacja tego ogrodu
i sliczna pelna wdzieku, smukla jak trzcina dziewczyna .
U mnie ten starterek juz kompletnie przebudowany bo salon byl troche maly jak na moj gust. Ale wciaz bialo czarne podlog bez dywanow , Jakos mi tam dywany nie pasują
Zapomnialam dodac perfect pomidory w ogrodzie wyhodowane w przez tego goscia z historyjki w poprzedniej grze. U siebie musialam wejsc w stary sejf i zapisac te cholerne pomidory osobno, zeby je dodac do tego ogrodu co wyzej XD
Masz ta Abi w Galerii? Chetnie ją wezmę do gry.

U mnie ten starterek juz kompletnie przebudowany bo salon byl troche maly jak na moj gust. Ale wciaz bialo czarne podlog bez dywanow , Jakos mi tam dywany nie pasują

Masz ta Abi w Galerii? Chetnie ją wezmę do gry.
- Alibali
- Pisarz
Bobi wybacz ślepotę - ale nie dojrzałam wśród nowych postów - dodanych przez ciebie postaci. Pokładałam ufność w tym, że jak kliknę na zakładkę (u góry na belce - po lewej) "Więcej" a tam - na nowe posty, to wyskoczy mi wszystko co nowe na forum.
Spieszę nadrobić absencję w twoim kąciku.
Dzieciaczek - ten twój Nowy Roczek - słodki bobas ze sprytną minką. Wygląda przesłodko, ale w oczkach ma coś takiego, jak brzdące, które z najniewinniejszą w świecie minką wyrywają najpierw łapki misiom, a potem... Mam nadzieję, że już dorósł w twojej grze i moje obawy co do jego charakterku są niesłuszne.
Kocham bobasy w grze - i akurat w tym temacie EA się postarała, bo dzieci potrafią w tej odsłonie simów naprawdę złapać za serducho.
Derek - bardzo elegancki, szykowny i z klasą - kogoś mi przypomina w realnym życiu... Tak jakby młodego Englerta. Uwielbiałam go - miał w sobie ten szyk, elegancję, wdzięk rasowego amanta, ale takiego męskiego, a nie zniewieściałego jak np Zelnik czy Deląg... Szkoda, że mu nie wypaliło z tą gwiazdką rocka - albo i nie?
Ona do niego nie pasuje. Panna szarpidrut i elegant w starym, dobrym stylu - tego się nie da pogodzić...
Nie lubię takich dziewczyn także w realu, toteż z przyjemnością zawiesiłam oko na Abi... Jest pełna wdzięku i takiej wewnętrznej słodyczy.... Super oddałaś to ciepło, które z niej emanuje. I taki spokój roztacza wokół siebie - może sprawia to także jej jaśniuteńka i delikatna jak aureola fryzurka, a może spokojna tonacja stroju?
Ja też miałam w życiu taką przyjaciółkę - piękną duszę... Przyjechałam piętnaście lat temu do kompletnie obcego miejsca - nie tylko fizycznie obcego, ale - jak się bardzo szybko okazało- także mentalnie... I raptem - jak kwiat na pustyni - wyrosła obok mnie osoba, która - w pół zdania mnie rozumiała. Aż łykałam powietrze z wrażenia -bo interesowało ją dokładnie to samo, co mnie. Uwielbiała czytać, uwielbiała operetkę, uwielbiała sztukę wyrażaną w najróżniejsze, nawet dziwne sposoby. Obie nas interesowały Indie - ich kultura, obyczaje, zabytki.. Miała także yorka o imieniu Tori - jak ja kochała tę rasę... "Zdobyłam" dla niej nawet sunię od mojej hodowczyni (suki po okresie rozrodczym są dla niektórych "hodowców" tylko balastem niepotrzebnym - i taki balast właśnie trafił w moje ręce, a Ela z wielką miłością pochyliła się nad porzuconym i chorym pieskiem.
I Elżbieta zrobiła mi straszną rzecz. Nie mogę jej tego wybaczyć do dziś. Umarła. Tak po prostu...
Spieszę nadrobić absencję w twoim kąciku.
Dzieciaczek - ten twój Nowy Roczek - słodki bobas ze sprytną minką. Wygląda przesłodko, ale w oczkach ma coś takiego, jak brzdące, które z najniewinniejszą w świecie minką wyrywają najpierw łapki misiom, a potem... Mam nadzieję, że już dorósł w twojej grze i moje obawy co do jego charakterku są niesłuszne.
Kocham bobasy w grze - i akurat w tym temacie EA się postarała, bo dzieci potrafią w tej odsłonie simów naprawdę złapać za serducho.
Derek - bardzo elegancki, szykowny i z klasą - kogoś mi przypomina w realnym życiu... Tak jakby młodego Englerta. Uwielbiałam go - miał w sobie ten szyk, elegancję, wdzięk rasowego amanta, ale takiego męskiego, a nie zniewieściałego jak np Zelnik czy Deląg... Szkoda, że mu nie wypaliło z tą gwiazdką rocka - albo i nie?
Ona do niego nie pasuje. Panna szarpidrut i elegant w starym, dobrym stylu - tego się nie da pogodzić...
Nie lubię takich dziewczyn także w realu, toteż z przyjemnością zawiesiłam oko na Abi... Jest pełna wdzięku i takiej wewnętrznej słodyczy.... Super oddałaś to ciepło, które z niej emanuje. I taki spokój roztacza wokół siebie - może sprawia to także jej jaśniuteńka i delikatna jak aureola fryzurka, a może spokojna tonacja stroju?
Ja też miałam w życiu taką przyjaciółkę - piękną duszę... Przyjechałam piętnaście lat temu do kompletnie obcego miejsca - nie tylko fizycznie obcego, ale - jak się bardzo szybko okazało- także mentalnie... I raptem - jak kwiat na pustyni - wyrosła obok mnie osoba, która - w pół zdania mnie rozumiała. Aż łykałam powietrze z wrażenia -bo interesowało ją dokładnie to samo, co mnie. Uwielbiała czytać, uwielbiała operetkę, uwielbiała sztukę wyrażaną w najróżniejsze, nawet dziwne sposoby. Obie nas interesowały Indie - ich kultura, obyczaje, zabytki.. Miała także yorka o imieniu Tori - jak ja kochała tę rasę... "Zdobyłam" dla niej nawet sunię od mojej hodowczyni (suki po okresie rozrodczym są dla niektórych "hodowców" tylko balastem niepotrzebnym - i taki balast właśnie trafił w moje ręce, a Ela z wielką miłością pochyliła się nad porzuconym i chorym pieskiem.
I Elżbieta zrobiła mi straszną rzecz. Nie mogę jej tego wybaczyć do dziś. Umarła. Tak po prostu...
- bobas52
- Mistrz Humoru
Przedstawiam Biankę - https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false, nową lokatorkę SimtopiaCity.
Jest ciekawa świata, uwielbia ustronne miejsca, ma duszę artysty, kocha muzykę dlatego wspomaga pokrewne jej dusze, lubi owoce a zwłaszcza banany
, szybko nawiązuje nowe znajomości , kocha zwierzaki (zwłaszcza psy )
oraz szum spadającej wody z wodospadu
.
Jest ciekawa świata, uwielbia ustronne miejsca, ma duszę artysty, kocha muzykę dlatego wspomaga pokrewne jej dusze, lubi owoce a zwłaszcza banany

- Alibali
- Pisarz
Bobinko, zrobiłaś rzecz paskudną - fotki są tak małe, że nic nie widać. Co ci strzeliło do głowy tak je zmniejszyć?
W galerii mało co widać, bo jest tylko fotka portretowa. Ale z tego co da się zobaczyć - Simka bardzo ładnie się prezentuje. Ma taką uroczą buzię
I ciekawy zestaw cech. Nie pobieram jej teraz by oblukać - zostawię to na przyjazd wnuczek - będą miały gotowca
edit - zobaczyłam ją z bliska - w delsowej aktualizacji naszej Simtopii. Super się prezentuje. A Delsina już widzę zdradził poprzednią partnerkę (Chinesię) i oprowadza nową! To ci męska stałość!
W galerii mało co widać, bo jest tylko fotka portretowa. Ale z tego co da się zobaczyć - Simka bardzo ładnie się prezentuje. Ma taką uroczą buzię

I ciekawy zestaw cech. Nie pobieram jej teraz by oblukać - zostawię to na przyjazd wnuczek - będą miały gotowca

edit - zobaczyłam ją z bliska - w delsowej aktualizacji naszej Simtopii. Super się prezentuje. A Delsina już widzę zdradził poprzednią partnerkę (Chinesię) i oprowadza nową! To ci męska stałość!
Ostatnio zmieniony piątek 14 cze 2019, 20:39 przez Alibali, łącznie zmieniany 1 raz.
Śliczna Simeczka, nawet na zdjęciach w galerii prezentuje się uroczo, a na zdjęciach powyżej dodatkow wydaje się bardzo sympatyczną i uczuciową dziewczyną 

- bobas52
- Mistrz Humoru
W pierwszej kolejności dziękują za odwiedziny moich metamorfoz i cierpliwe ich komentowanie
.
Jak zwykle rozbroił mnie całkowicie komentarz Eli
, która podsumowała na co zwracają uwagę mężczyźni (jako, że są wzrokowcami
).
Generalnie miałam zamiar pozostać przy swoim stałym składzie ludzików, ale nowy dodatek pokrzyżował mi szyki i tym samym rozrosła się moja simowa rodzina o następujące postacie: Oto pani ekolog Beatrice Moore - https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false we własnej postaci:
która na każdym kroku sprawdza czystość plaż: oraz kolekcjonuje muszelki do wyrobu biżuterii : nie wiem czy to efekt jesiennego przesilenia, ale jak zobaczyłam to dzieło to się lekko wystraszyłam
Dodatkowo nie mogło się obyć bez dziecięca oceanów czyli Seleny - https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false , która na chwilę obecną ma już swojego ukochanego trytonka i świata poza nim nie widzi.
Jednym słowem zaroiło się u mnie od pań
w imieniu których wszystkich serdecznie pozdrawiam.

Jak zwykle rozbroił mnie całkowicie komentarz Eli

Generalnie miałam zamiar pozostać przy swoim stałym składzie ludzików, ale nowy dodatek pokrzyżował mi szyki i tym samym rozrosła się moja simowa rodzina o następujące postacie: Oto pani ekolog Beatrice Moore - https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false we własnej postaci:
która na każdym kroku sprawdza czystość plaż: oraz kolekcjonuje muszelki do wyrobu biżuterii : nie wiem czy to efekt jesiennego przesilenia, ale jak zobaczyłam to dzieło to się lekko wystraszyłam

Dodatkowo nie mogło się obyć bez dziecięca oceanów czyli Seleny - https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false , która na chwilę obecną ma już swojego ukochanego trytonka i świata poza nim nie widzi.
Jednym słowem zaroiło się u mnie od pań

Ostatnio zmieniony poniedziałek 15 lip 2019, 05:07 przez bobas52, łącznie zmieniany 1 raz.
Beatrice jest naprawdę śliczną dziewczyną. Delikatna, o ślicznych oczach, a jak widać z opisu również ma wrażliwą duszyczkę.
Z kolei Selena to syrenka o wyrazistej urodzie. Kojarzy mi się z Hiszpanką lub Cyganką i wydaje się bardzo temperamentną osóbką
Świetna prezentacja pań i śliczne zdjęcia.
Z kolei Selena to syrenka o wyrazistej urodzie. Kojarzy mi się z Hiszpanką lub Cyganką i wydaje się bardzo temperamentną osóbką

Świetna prezentacja pań i śliczne zdjęcia.