Instalowanie TS4

Masz problem z grą? Nie chce się uruchomić? Poszukaj odpowiedzi lub zadaj pytanie.
Nisełka
Felietonista
Posty: 104
Rejestracja: sobota 09 mar 2024, 12:34
Origin ID: niselka

Instalowanie TS4

Post autor: Nisełka » poniedziałek 18 mar 2024, 20:10

Spytałam jeden z czatów AI o procedurę instalowania TS4 ze strony EA (skracam).
1. Pobierz EA app.
2. Potem wykonaj instrukcje instalacji.
3. Upewnij się co do minimalnych wymagań kompa.
4. Jeśli używasz kompa PC, sprawdź, czy na pewno uruchamiasz EA app z uprawnieniami admina.
5. Dodaj programy EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewalla).
6. Upewnij się, że masz aktywne połączenie z Internetem – przewodowe (Ethernet), lub bezprzewodowe (WiFi).
7. W razie wystąpienia błędu w trakcie instalacji musisz zacząć cały proces od początku.
Ad. 5. [Sorry za wnerw, to nie na was.] Co to u diabła jest wyjątek programu antywirusowego? Chyba, że to czat którego zapytałam zachowuje się tak durnie, że nie wyjaśnia. Wobec tego co mam konkretnie robić z tymi programami?

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 3496
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 18 mar 2024, 22:43

Ja nic nie zrobiłam. Po prostu pobrałam EA App i zainstalowałam. I tyle.
Wiesz, jeden taki mądry człek powiedział - wtedy gdy wszyscy myślą, że już się nic nie da zrobić, przychodzi ktoś, kto nie wie, że nic już nie można zrobić - i po prostu -robi to. Powiedział to zdaje się - Einstein :)
Można dodać EA App do wyjątków programu antywirusowego. Tzn wchodząc w opcje twojego antywira zaznaczasz, żeby antywir zezwalał EA apce na pobieranie zakupionych dodatków do podstawki TS4. I żeby w ogóle zezwalał na różne opcje, które potem w apce odkryjesz. Na część działań możesz zezwolić, na inne nie musisz. Np na pokazywanie twojego statusu w gre, różnych powiadomień etc. W apce będziesz musiała sobie ustawić gdzie mają ci się zapisywać gry, w tym darmowa podstawka simów - jeśli oczywiście nie będziesz chciała zezwolić na domyśłne instalowanie się na dysku C. Ja mam szczęśliwie dwa dyski w kompie i wcale nie zezwoliłam na zapisywanie się gierek na systemowym. Jak zawalisz kompa naściąganymi cece to i tak system będzie ledwie zipał, bo wszystkie cece wylądują właśnie w folderze, który gra dodatkowo instaluje w Dokumentach (tam znajduje się folder Mods, w którym mają się znajdować twoje skarby. WIęc jak już nabędziesz kompa to zadbaj by miałdysk przynajmniej 1 terrabajtowy :P (a widziałam 2terrabajtowe też) I dobrze by było aby miał napęd ssd - wtedy przynajmniej szybko wczytasz tę tonę ceców :P No ale jak dasz taki dysk, to musisz też zadbać o zasilacz, o procek, i minimum 16 gb pamięci RAM.
Ale o optymalne dane techniczne zapytaj Sławka @Sławek - najlepiej napisz mu zapytanie w pm-ie.

Nisełka
Felietonista
Posty: 104
Rejestracja: sobota 09 mar 2024, 12:34
Origin ID: niselka

Post autor: Nisełka » wtorek 19 mar 2024, 10:02

@Alibali Rozumiem, dzięki. Po prostu już któryś raz zapytałam o coś czat AI i któryś raz odpowiedział mi w stylu bla bla bla, dlatego się wnerwiłam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”