Wyspiarskie życie brak parceli

Masz problem z grą? Nie chce się uruchomić? Poszukaj odpowiedzi lub zadaj pytanie.
Raven_8586
Roznosiciel kawy

Wyspiarskie życie brak parceli

Post autor: Raven_8586 » piątek 27 gru 2024, 18:58

Hej :)
Mam problem z dodatkiem wyspiarskie życie. Po wejsciu do świata nie wyświatlją mi się żadne parcele. Nie mogę iśc na plaże czy zbudować domu. Wyświetlają mi się tylko opisy poszczególnych części świata. Próbowałam już opcję napraw w EA ale niestety niepomogło... Proszę o jakąś pomoć czy wskazówkę jak moge to naprawić :)

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » sobota 28 gru 2024, 15:25

Wejdź do folderu Dokumenty/Electronic Arts i folderowi The Sims4 zmień nazwę, dodając jakies słowo - np niech to wygląda tak - The Sims4_stary, Nie wyciągaj tego folderu z lokalizacji, w której jest, tylko uruchom grę ( tak jak ją normalnie uruchamiasz).
Nie obawiaj się, gdy uruchamianie będzie trochę dłużej trwało - gra musi sobie na nowo stworzyć folder The Sims4. Jeśli po uruchomieniu gry i wejściu do okolicy Sulani zobaczysz wszystkie parcele na swoich miejscch, to będzie oznaczało, że posiadasz jakąś modyfikację, która ci zepsuła grę.

Otwórz strony z modyfikacjami, które posiadasz i pobierz je na nowo, lub najlepiej - wywal cały folder mods na pulpit, jeśli ci zależy na zrzutach (obrazkach ) z gry, to je sobie gdzieś przenieś, przenieś też w bezpieczne miejsce folder Tray oraz Saves, a cały folder TS4_stary usuń na stałe. Do tego nowego folderu TS4 i jego podfolderu Mods przenieś ze starego Mods jedynie jedną z posiadanych modyfikacji i odpal grę. Jeśli nic się nie będzie działo, to ok. Zrób tak z kolejną. Te już sprawdzone najlepiej przenosić do folderu o nazwie sprawdzone (zrobionego na pulpicie). Bo inaczej sobie namieszasz. Będzie cię to trochę pracy kosztowało, bo po KAŻDEJ modyfikacji włożonej do tego nowego Mods - musisz sprawdzać, czy na pewno gra się nie posypała na nowo - ale cóż - albo rybki, albo akwarium :P
Aha - jeśli zdecydowałaś się uratować swoje sejwy, a nie włożysz obiektów cc ściągniętych z netu, jeśli takowe miałaś (budowlanych, mebli czy elementów budowy SIma), to po odpaleniu gry twój sejw może trochę inaczej wyglądać, ale nie żałowałąbym tego, jeśli chcesz uratować grę. Folder Saves i Tray musisz włożyć na miejsce (zamienić z tymi nowymi po prostu) zanim zaczniesz na nowo grać, bo gra tworzy zapisy numerując je, i jeli włożysz te stare, to gra ci sama może zamienić na te nowsze i ci na wieki przepadną. Jeśli ci nie zależy na starych sejwach, to stary folder saves po prostu wyrzuć do kosza. W folderze Tray jest wszystko, co sobie ściągnęłaś z galerii do biblioteki oraz co wybudowałaś czy stworzyłaś w CAS. Jeśli ci na tym zależy, to przeklej zaartość starego Tray do nowego Tray.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”