Zdjęcia do powieszenia w grze

Nie wiesz, jak zebrać kolekcję? Jak wyrzeźbić łabędzie? Nie martw się! Ktoś to na pewno wie!
Yoruko
Roznosiciel kawy

Zdjęcia do powieszenia w grze

Post autor: Yoruko » czwartek 20 lut 2025, 23:58

Hejka! Mam pytanie, czy istnieje jakaś możliwość, żeby powiesić zdjęcia simów robione metodą screenshota? Mam jedną simkę i chciałam jej zrobić małą sesję zdjęciową i pare fotek powiesić u niej w domu. Nie za bardzo lubie szukać jakiegoś NPC i dodawać do rodziny tylko po to żeby zrobił jej parę zdjęć. Stąd też moje pytanie, czy jest możliwość zrobienia tego inną metodą niż telefon lub aparat sima.
Z góry dziękuję za odpowiedź. :hearts/two-hearts:

TS3

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » sobota 22 lut 2025, 07:31

Nie wiem czy pytanie dotyczy gry TS3 czy TS4, bo dopisek na dole posta sugeruje TS3

Yoruko
Roznosiciel kawy

Post autor: Yoruko » poniedziałek 24 lut 2025, 20:45

Dotyczy TS3

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » wtorek 25 lut 2025, 21:14

Możesz zrobić zdjęcie typu selfie tylko za pomocą drugiego Sima niestety, gdyż nie ma opcji zrobienia zdjęcia samemu sobie. Próbowałam na różnych aparatach, z maksymalnie rozwiniętą umiejętnością fotografii - i niestety - z najlepszymn aparatem dochodzi jedynie opcja zdjęcia panoramicznego. Sim, który ma aparat w wyposażeniu - znika podczas robienia fotki :( Gdy już zrobisz zdjęcie temu swojemu SImowi (przez innego Sima) - każ temu Simowi oglądać zdjęcia (wyświetla się ta opcja po najechaniu na aparat w wyposażeniu Sima). Pokazują się wtedy wszystkie zrobione fotki. Wyciągasz wtedy właściwe zdjęcie z wyświetlonej zawartości aparatu i przeciągasz na ścianę.

Tutaj umieściłam na ścianie fotkę zrobioną przez moją Simkę - wyciągnęłam ją "z aparatu" i "powiesiłam" tak, jak się przeciąga obrazy ze sztalugi na ścianę. Niestety - nie wiem dlaczego zrzuty ekranu robią mi się takie ciemne - fotki z czwórki są normalne przy tych samych ustawieniach ekranu :(

zd.jpg

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » wtorek 25 lut 2025, 21:51

Przeczytałam teraz (ale nie wypróbowałam), że zwiększenie wpływów w grupie żarownisiów odblokowuje możliwość zrobienia sobie selfie. Wpływy u kujonów, ważniaków i żartownisiiów dochodzą wraz z dodatkiem uniwersyteckim, ale można te wpływy zwiększyć za pomocą moda NRAAS ( wybierz z menu NRAAS-a mc controller/opcje zaawansowane/poziom umiejętności i na dole zaznacz żądaną umiejętność - można ich wybrać dowolną ilość). Poziom umiejętności ustalisz zamykając menu NRAASa - zaczną się pokazywać okienka z widełkami od - do - zanacz optymalną wielkośc dla każdej wybranej umiejętności)

Yoruko
Roznosiciel kawy

Post autor: Yoruko » niedziela 02 mar 2025, 11:14

Dziękuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy z rozgrywką”