Serial w The Sims 2 - Szelest Przerażenia

Pytania i ciekawostki z gry The Sims 2
Skye
Roznosiciel kawy

Serial w The Sims 2 - Szelest Przerażenia

Post autor: Skye » sobota 29 lis 2025, 19:42

Cześć. Chciałabym wrócić do czasów mojego dzieciństwa i powspominać "seriale" tworzone w Simsach 2 w latach 2000'. Publikowano je na youtube. Jeden specyficzny zapadł mi w pamięć, a mianowicie 'Szelest przerażenia' - chyba dobrze zapamiętałam tytuł. Był to horror ze zjawiskami paranormalnymi. Nie mogę go jednak nigdzie znaleźć :(

- Serial opowiadał o policjntce, która badała sprawę kryminalną. Główna akcja miała miejsce w lesie.
- Protagonistka miała romans z drwalem/myśliwym/leśnikiem.
- W sprawę zaangażowane były moce paranormalne. Był tam chyba duch o imieniu 'Laura'.
- Pamiętam, że w pierwszym odcinku jakaś para rozbijała obóz w lesie i coś się im stało.
- Autorka tego serialu CHYBA stworzyła także inny serial (też horror) o grupie ludzi, która weszła do nawiedzonego budynku, gdzie powtarzała imię zjawy - zdaje się, że był to Wibur Lester? Nie pamiętam nic więcej :(

Jeśli ktoś wie, gdzie mogę to znaleźć, będę wdzięczna za jakąkolwiek informację <3

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » niedziela 30 lis 2025, 23:37

No, niestety - przy takiej małej ilości danych (chociaż dokładna nazwa serialu i język - angielski?) Szukałam za pomocą AI, ale wyskakuje mnóstwo filmików, ale trudno mi je wszystkie przeglądać, by stwierdzić, czy występują tam wspomniani bohaterowie. Musisz sama zapytać na czacie GPT odpowiednio sformułowanymi pytaniami. Gdy szukałam wpisując polski tytuł, który podałaś - chat niczego nie znalazł, ale zasugerował przeszukanie angielskich forów fanowskich-

...Istnieje archiwum fanowskich filmów/machinim ze „Sims 2” — np. strona Sim‑plyMe Films: „Sims 2 Movies from 2006 to 2010” — tam znajdują się udostępnione machinimy (część też z linkami do archiwów)....

Spróbuj więc sama szukać na podanej przez chat stronce (archiwum) Sim=ply/Me
Origin ID: Aschantka

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Sims 2”