Dom do mojego nowego Sunset Valley
Dom do mojego nowego Sunset Valley
Hej!! Dzisiaj chciałabym zaprezentować wam mój nowy dom który wybudowałam do mojego Sunset Valley (Na potrzebe wyróżnienia nazwijmy je na razie Sunrise Valley ) Może nie należy on do ładniejszych ale się starałam Dom został wybudowany za pomocą czystej podstawki (oprócz lampy kuli, ogordowej)
[/attachment]- Załączniki
-
-
-
-
- kreatora
- Satyryk
- Origin ID: kreatora
Bardzo ladny we wspolczesnym stylu rodzinny domek - rozwojowy, bo wbrew pozorom wcale nie jest maly. Trzy sypialnie , duza jadalnia i jedno pomieszczenie do przyszłego zagospodarowania. Zgrabny designe dobrze zamaskowal jego prawdziwą wielkość. Az łza sie w oku kreci widząc jak wiele rzeczy ofiarowala Trójka w podstawce kiedy to sie porówna z ta nedzą którą my dostalismy na start w podstawce Czwórki. Teraz juz mamy wiecej w podstawce Czwórko dzieki aktulizacjom wszelakim ale nic nie zastąpi koła kolorów z Trójki i mozliwosci przerzucania tam wzorów z przedmiotów na ściany czy odwrotnie. Najbardziej przypadla ni do gustu sypialnia z zielonymi akcentami i tą ciemną podlogą ktora pieknie tam wygląda, a takze salonik w czerwieniach.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
Bardzo mi miło, cieszę się że komuś się podoba A co do Trójki, racja, w podstawce jest pełno rzeczy, tyle możliwości W SAMEJ PODSTAWCE, że sama się troche zdziwiłam jak zobaczyłam zobie na zdjęcia że serio aż tyle rzeczy w niej jest, a w czwórce - nie oszukujmy się - nawet na początku basenów nie było...
Bardzo ładny i zgrabny domek, i choć wygląda ma malutki , to wewnątrz jest sporo miejsca. Podoba mi się ten tarasik po skosie, i śliczne faktury na ścianach.
Ech, brakuje mi tego rekolorowania w czwórce.
Ech, brakuje mi tego rekolorowania w czwórce.
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Malutki domek, a tyle w nim miejsca. Jak ty to zrobiłaś?!? Pięknie ci wyszedł, dobrałaś ładnie detale, ale mam jedną uwagę. Zlitujże się Krzysiula, i nie rób takich fotek, że po oglądzie mam zachwiane poczucie równowagi! A mam bardzo słabe to poczucie w ogóle, więc teraz siedzę i trzymam się krzesła! Tabem robi się fotki jedynie wtedy , gdy chcemy pokazać parter i piętro lub inne pomieszczenie dwupoziomowe albo sufit pomieszczenia ma być w nim widoczny w jednej perspektywie. Albo specjalnie gdy chcesz uzyskać efekt rybiego oka.
Mam dla ciebie radę na robienie fotek żeby wyszły dobrze, i na poziomie oczu oglądającego. Zapisz grę i wejdź w tryb budowy (to zapisanie w momencie przed wejściem jest szalenie ważne). Teraz podjedź do pomieszczenia które chcesz sfotografować, podnieś ściany a narzędziem młotka usuń wszystko, co ci przeszkadza w widoku - czy to ściany czy meble zasłaniające widok. I fotografuj sobie do woli i w różnych ujęciach. Potem cofnij te stuknięcia młotkiem aż cofanie stanie się nieaktywne, - czyli dojdziesz do momentu pierwszego stuknięcia w tym cofaniu. Dopiero wtedy możesz przejść do kolejnego pomieszczenia. Wchodzisz na chwilę do trybu życia, zapisujesz parcelę i znów zabawa od nowa. Trochę to więcej czasu zajmuje, ale efekt jest wart zachodu. Jeśli chcesz w danym pomieszczeniu sfocić ścianę, która ci później będzie zawadzać, to zacznij fotki od tej strony, potem przekręć widok. Ale pamiętaj aby każdorazowo przed wejściem w tryb życia cofnąć zmiany czyli te wyburzenia. Żeby się nie pomylić - zawsze rób po jednym pomieszczeniu. Zdjęcia tak robione nie przyprawiają o ból i zawroty głowy.
Jeszcze jedna uwaga - niektóre pomieszczenia są niedoświetlone na fotkach więc na czas robienia zdjęć dostawiaj lampy w takich miejscach, które na fotce nie będą widoczne. Jeśli lampa nad stołem (szczególnie białym) daje efekt jarzeniówki - stół aż wali po oczach tą bielą - to w trybie życia przyciemnij te lampy. Dlatego warto wprowadzić sima tymczasowo na parcelę.
Gdy robisz fotki w trybie budowy - często na zewnątrz przeszkadza siatka, i zresztą zdjęcia z siatką uważane są za nieprofesjonalne - wchodź wtedy w zakładkę narzędzia kolorowania terenu - siatka znika, a znacznik kursora, który może gdzieś się objawić - pokieruj gdzieś w krzaki Mam nadzieję, że przydadzą ci się te uwagi.
Mam dla ciebie radę na robienie fotek żeby wyszły dobrze, i na poziomie oczu oglądającego. Zapisz grę i wejdź w tryb budowy (to zapisanie w momencie przed wejściem jest szalenie ważne). Teraz podjedź do pomieszczenia które chcesz sfotografować, podnieś ściany a narzędziem młotka usuń wszystko, co ci przeszkadza w widoku - czy to ściany czy meble zasłaniające widok. I fotografuj sobie do woli i w różnych ujęciach. Potem cofnij te stuknięcia młotkiem aż cofanie stanie się nieaktywne, - czyli dojdziesz do momentu pierwszego stuknięcia w tym cofaniu. Dopiero wtedy możesz przejść do kolejnego pomieszczenia. Wchodzisz na chwilę do trybu życia, zapisujesz parcelę i znów zabawa od nowa. Trochę to więcej czasu zajmuje, ale efekt jest wart zachodu. Jeśli chcesz w danym pomieszczeniu sfocić ścianę, która ci później będzie zawadzać, to zacznij fotki od tej strony, potem przekręć widok. Ale pamiętaj aby każdorazowo przed wejściem w tryb życia cofnąć zmiany czyli te wyburzenia. Żeby się nie pomylić - zawsze rób po jednym pomieszczeniu. Zdjęcia tak robione nie przyprawiają o ból i zawroty głowy.
Jeszcze jedna uwaga - niektóre pomieszczenia są niedoświetlone na fotkach więc na czas robienia zdjęć dostawiaj lampy w takich miejscach, które na fotce nie będą widoczne. Jeśli lampa nad stołem (szczególnie białym) daje efekt jarzeniówki - stół aż wali po oczach tą bielą - to w trybie życia przyciemnij te lampy. Dlatego warto wprowadzić sima tymczasowo na parcelę.
Gdy robisz fotki w trybie budowy - często na zewnątrz przeszkadza siatka, i zresztą zdjęcia z siatką uważane są za nieprofesjonalne - wchodź wtedy w zakładkę narzędzia kolorowania terenu - siatka znika, a znacznik kursora, który może gdzieś się objawić - pokieruj gdzieś w krzaki Mam nadzieję, że przydadzą ci się te uwagi.
@Alibali Dziękuje za rady! Obiecuje że następnym razem nie będziesz musiała się już trzymać krzesła z obawy przed spadnięciem z niego
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Cieszę się że masz poczucie humoru, bo zawsze się boję, że oceniając szczerze czyjąś pracę nadepnę niechcący na odciski. Niejedna osoba strzeliłaby focha, jak swego czasu Pawełek - jeszcze na forum Simdistrict. Bardzo mi było przykro, że przeżył przeze mnie wielką traumę. JaktoJest na forum oficjalnym też prawie na śmierć się na mnie obraził
Jak dużo zależy od dobrej fotki wiedzą wszyscy, którzy budują i publikują. O czwórkowych fotkach Ela kreatora wie wszystko! I konia z rzędem dam za to, by jej dorównać A już o sposobach godziwego wysyłania do galerii to już dla mnie czarna magia. Dlatego pewnie prawie niczego nie publikuję. Pozdrawiam cię serdecznie
Jak dużo zależy od dobrej fotki wiedzą wszyscy, którzy budują i publikują. O czwórkowych fotkach Ela kreatora wie wszystko! I konia z rzędem dam za to, by jej dorównać A już o sposobach godziwego wysyłania do galerii to już dla mnie czarna magia. Dlatego pewnie prawie niczego nie publikuję. Pozdrawiam cię serdecznie
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Rety czary mary to i ja jakies mam chyba bo sie rozpisałem tu wczoraj a dzisiaj widze że wcieło albo chodze jak lunatyk albo nie załapało publikowanie :O
No to tak skrótowo napisze, że bardzo mi sie ten domek podoba zwłąszcza wewnatrz, kolory sa super, lubie odwaznie z czerwonym ale lubie też (jeszcze bardziej) beże i zielenie harmonie natury jak w sypialni Fajnie, że poprzeplatałas tekstury na ścianach, fajny tez jest ten pojedynczy akcent w paski, bardzo pomysłowo także ze ścianami czyli przejścia bez drzwi (robiłem kiedys podobnie bo to daje fajne pdczucie przestrzeni w grze i jest wygodne). Mebelkowanie minimalistyczne i eleganckie zarazem, pieknie i aż by sie chciało tam realnie chwile pobyć.
bardzo fajna praca oczywiście podziwiam tez za cierpliwosc do budowania w ts3 bo wiadomo, że to wymaga sporego nakładu pracy. Naprawde super, czekam na więcej!
No to tak skrótowo napisze, że bardzo mi sie ten domek podoba zwłąszcza wewnatrz, kolory sa super, lubie odwaznie z czerwonym ale lubie też (jeszcze bardziej) beże i zielenie harmonie natury jak w sypialni Fajnie, że poprzeplatałas tekstury na ścianach, fajny tez jest ten pojedynczy akcent w paski, bardzo pomysłowo także ze ścianami czyli przejścia bez drzwi (robiłem kiedys podobnie bo to daje fajne pdczucie przestrzeni w grze i jest wygodne). Mebelkowanie minimalistyczne i eleganckie zarazem, pieknie i aż by sie chciało tam realnie chwile pobyć.
bardzo fajna praca oczywiście podziwiam tez za cierpliwosc do budowania w ts3 bo wiadomo, że to wymaga sporego nakładu pracy. Naprawde super, czekam na więcej!
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Łezka w oku mi się zakręciła przy oglądaniu Twojego domku. Od blisko 5 lat nie gram już w trójkę, mimo to darzę ją ogromnym sentymentem.
Twój domek tylko z pozoru wygląda na malutki. Świetnie poradziłaś sobie z bryłą i rozplanowaniem pomieszczeń. Zwróciłam również uwagę na tarasiki, bez których domek straciłby na uroku. Nie boisz się używać odważnych kolorów i świetnie wychodzą Ci ich połączenia z innymi kolorami. Najbardziej spodobało mi się to pomieszczenie.
Jest energetyczne. Dzięki dodaniu ciekawych tapet uniknęłaś przesady i lekko je stonowałaś. Wielkie
Twój domek tylko z pozoru wygląda na malutki. Świetnie poradziłaś sobie z bryłą i rozplanowaniem pomieszczeń. Zwróciłam również uwagę na tarasiki, bez których domek straciłby na uroku. Nie boisz się używać odważnych kolorów i świetnie wychodzą Ci ich połączenia z innymi kolorami. Najbardziej spodobało mi się to pomieszczenie.
Jest energetyczne. Dzięki dodaniu ciekawych tapet uniknęłaś przesady i lekko je stonowałaś. Wielkie
Jeju, Bardzo mi miło że tak wielu osobom się on spodobał, naprawdę się ciesze Dziękuje za te wszystkie miłe komentarze
Jeju trójka Śliczny domeczek. Aż mi trudno uwierzyć,że pamiętam te wszystkie elementy, mebelki, tapety, oj dużo w trójce budowałam w porównaniu z czwórką. No i koło kolorów i możliwość dodania każdego wzoru gdzie się chciało ach...
Domek mega, będzie się w nim dobrze grało.
Domek mega, będzie się w nim dobrze grało.