@Kirka roboczo założyłam Ci subforum o nazwie "Igraszki Kierki" w Wielkich Simowych Budowlach. Jak będziesz chciała zmienić nazwę, to napisz do mnie. Pozwoliłam sobie od razu przenieść temat do Twojego działu
Zostań Architektem 3 - Przetarg zamknięty :)
Re: Zostań Architektem 3 - wysooooko do chmur! Albo trochę niżej ;)
@Alibali Marvi nie musi się pojawiać na forum, bo zwyczajnie na nim jest codziennie
@Kirka roboczo założyłam Ci subforum o nazwie "Igraszki Kierki" w Wielkich Simowych Budowlach. Jak będziesz chciała zmienić nazwę, to napisz do mnie. Pozwoliłam sobie od razu przenieść temat do Twojego działu
@Marvi bardzo, ale to bardzo dziękuję za założenie kącika w dziale "Wielkie Simowe Budowle" i przeniesienie tam moich dotychczasowych prac. Nazwa pozostaje ta sama - "Igraszki Kirki". Oczywiście, jeżeli nie opuści mnie wena twórcza lub nie przejdzie mi znowu ochota na grę w TS 4, to będę tam namiętnie publikowała swoje twory
.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję
.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję
- bobas52
- Mistrz Humoru

- Origin ID: bobas52
Projekt wieżowca miałam w głowie już od dawna, gorzej było z przypisaniem go do właściwej kategorii. Ostatecznie zdecydowałam się na ośrodek rekreacyjny. Dzięki temu w trakcie testowania mogłam zaobserwować, że ludziki z przyjemnością go odwiedzają i korzystają z atrakcji jakie im zafundowałam.
GCH Radan jest skromnym odzwierciedleniem gliwickiego budynku, którego historia budowy sięga 1978 roku. Budynek przechodził różne etapy oraz posiadał różnych właścicieli. Bardzo długo zwany był przez gliwiczan pieszczotliwie "szkieletorem", bo straszył stalową konstrukcją. W 2004 powstała wizualizacja przeszklonego gmachu, która realizacji doczekała się znacznie później. Tyle tytułem wstepu.
postanowiłam w nim zrobić: bibliotekę, mini gastronomię, salonik fryzjerski z salonem masażu, siłownię i część muzyczno taneczną.
Wszystkie te pomieszczenia widziane z lotu ptaka.
W realnym budynku mieści się: bank, sklepy z odzieżą i artykułami spożywczymi oraz pamiątkami. Pozdrawiam.
GCH Radan jest skromnym odzwierciedleniem gliwickiego budynku, którego historia budowy sięga 1978 roku. Budynek przechodził różne etapy oraz posiadał różnych właścicieli. Bardzo długo zwany był przez gliwiczan pieszczotliwie "szkieletorem", bo straszył stalową konstrukcją. W 2004 powstała wizualizacja przeszklonego gmachu, która realizacji doczekała się znacznie później. Tyle tytułem wstepu.
postanowiłam w nim zrobić: bibliotekę, mini gastronomię, salonik fryzjerski z salonem masażu, siłownię i część muzyczno taneczną.
Wszystkie te pomieszczenia widziane z lotu ptaka.
W realnym budynku mieści się: bank, sklepy z odzieżą i artykułami spożywczymi oraz pamiątkami. Pozdrawiam.
- SimDels
- Komiksomaniak

- Origin ID: Dels
@bobas52 Piękny i realistyczny biurowiec
PIękne zaokrąglenia i cała bryła, a wewnątrz także jest co robić, jak na simowy świat przystało. Bardzo fajny stylowy budynek, a wiedząc, że inspirowałaś się rzeczywistym biurowcem, podejrzałem sobie tenże w googlach, łapiąc pzy okazji ciekawą lokalną historię. Pięknie odwzorowałaś obecny zamysł fasady, z tymi charakterystycznymi półokrągłościami na boku, i aż się zastanawiam -jakie cuda możnaby tworzyć w tej grze, gdyby nie "złośliwe" ograniczenie wysokości
Bardzo fajna realistyczna przestrzeń powstała także wokół, ciekawie komponuje sie tu drzewko palmowe (trend ostatnich lat w naszych miastach) no i parking oraz sklepiki, czyli miejsce potencjalnie pełne miejskiego życia.
@Kirka Twój pałac bije z daleka przepychem zdobnictwa. W rzeczywistości zdarza mi się czasem kamienice czy pałace pełne przepychu, a do tego pomalowane w żywe kolory - nazywać... ciastkami. Twoje ciacho z kremem i miodem (złotem) wygląda naprawde przepysznie, zaskakując misternymi dekorowaniami. Podoba mi się relief nad wejściem. Wnętrze torciku nie mniej wysmakowane. Faktycznie konsekwencja, pewnie wymagająca trochę cierpliwości, dała spójny elegancki efekt. Bardzo spodobał mi się też tył parceli z wodą i położonym na niej "wybiegiem". Piękne miejsce dla naszego miasta, dające ukojenie i więcej niż szczyptę luksusu dla każdego, co przyda się także zafiksowanym randkowo mieszkańcom

Bardzo fajna realistyczna przestrzeń powstała także wokół, ciekawie komponuje sie tu drzewko palmowe (trend ostatnich lat w naszych miastach) no i parking oraz sklepiki, czyli miejsce potencjalnie pełne miejskiego życia.
@Kirka Twój pałac bije z daleka przepychem zdobnictwa. W rzeczywistości zdarza mi się czasem kamienice czy pałace pełne przepychu, a do tego pomalowane w żywe kolory - nazywać... ciastkami. Twoje ciacho z kremem i miodem (złotem) wygląda naprawde przepysznie, zaskakując misternymi dekorowaniami. Podoba mi się relief nad wejściem. Wnętrze torciku nie mniej wysmakowane. Faktycznie konsekwencja, pewnie wymagająca trochę cierpliwości, dała spójny elegancki efekt. Bardzo spodobał mi się też tył parceli z wodą i położonym na niej "wybiegiem". Piękne miejsce dla naszego miasta, dające ukojenie i więcej niż szczyptę luksusu dla każdego, co przyda się także zafiksowanym randkowo mieszkańcom
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
@bobas52 Świetny wieżowiec i jak napisał Delsu - niesamowicie realistyczny. Cała zewnętrzna część wygląda niesamowicie prawdziwie, jak budynek i otoczenie z naszych miast. Mały ogródek z parasolkami i krzesełkami, parking, rzeźba, ławeczka, prezentują się niesamowicie naturalnie. Bardzo podoba mi się część frontowa budynku: szkło, biel i brąz oraz krągłości ścian.
Wnętrza bardzo schludnie i ładnie urządzone i jest tam wszystko, co potrzebne Simom do szczęścia, na pewno nie będą się nudzić w wolne dni czy popołudnia. Tak naprawdę jest to miejsce, w którym można spędzić cały dzień.
Bardzo dobra praca.

Wnętrza bardzo schludnie i ładnie urządzone i jest tam wszystko, co potrzebne Simom do szczęścia, na pewno nie będą się nudzić w wolne dni czy popołudnia. Tak naprawdę jest to miejsce, w którym można spędzić cały dzień.
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
- SimDels
- Komiksomaniak

Na razie po kolejnej fantastycznej aktualizacji od EA krzaczy mi sie gra na maxa więc z planowanego mini komiksu jako wstępu do finiszu tej edycji zabawy wyszły póki co cienkie nici :S
Póki co wstawię aktualną rade miasta (tak asekuracyjnie na wypadek od kolejnych wypadków) .
W radzie są Wasze ludziki więc mam nadzieje , że mi to wybaczycie nawet jeśli komuś zmieniłem ubranko tudzież ogoliłem nogi (tak, po cudownych aktualizacjach od EA włosy ostro rosną niekiedy także na damskich nogach ,nie wiem czy to zauwazyliście
). Nie podam linku do galerii bo nawet strona galerii im sie dzisiaj zrabała. Nie wiem czy faktycznie jakiś szejk kupi takie zrąbane produkty
Rodzinka jest w mojej galerii, która póki co normalnie działa w grze. Jakby ktos miał uwagi, chcałby żeby jego postać wymienić na inną to oczywiście w miarę mozliwości (i walki z grą) podmienię.
Edit: galeryja zadziałała więc wstawiam link do rady miasta: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false
Ludziki autorstwa Bobi, Eli, Kirki, Perci, Kami, Marvi i Aliczka plus Delsidło.
Ps. Tak mi teraz przyszło do głosy, że może chcielibyście wysłać własnych kandydatów do rady miasta czyli ludziki które juz macie w nowych ubrankach lub nowe ludziki jak kto woli? Lub zostaniemy przy aktualnych.
Póki co wstawię aktualną rade miasta (tak asekuracyjnie na wypadek od kolejnych wypadków) .
W radzie są Wasze ludziki więc mam nadzieje , że mi to wybaczycie nawet jeśli komuś zmieniłem ubranko tudzież ogoliłem nogi (tak, po cudownych aktualizacjach od EA włosy ostro rosną niekiedy także na damskich nogach ,nie wiem czy to zauwazyliście
Edit: galeryja zadziałała więc wstawiam link do rady miasta: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false
Ludziki autorstwa Bobi, Eli, Kirki, Perci, Kami, Marvi i Aliczka plus Delsidło.
Ps. Tak mi teraz przyszło do głosy, że może chcielibyście wysłać własnych kandydatów do rady miasta czyli ludziki które juz macie w nowych ubrankach lub nowe ludziki jak kto woli? Lub zostaniemy przy aktualnych.
- Załączniki
-
- Percival159
- Naczelny
Świetna Rada Miasta.
Jeśli o mnie chodzi, to niech Benek zostanie; nawet może być tym upierdliwym radnym od buły z szynką, jakby co.

W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
- Alibali
- Pisarz

- Origin ID: Aschantka
A ja myślałam, że to Morticia już zgarnęła wszelkie atrybuty upierdliwości i wymądrzania się
Jedyne uwagi jakie mam to żeby zmienić jej legginsy na czerwone. Zgodnie z jej upodobaniami (czarno - czerwono - białe kolorki).
Origin ID: Aschantka
Fajny wieżowiec Bobi, naprawdę realistycznie Ci wyszedł zwłaszcza że działka jest niewielka, poprzez kolory uważam że pasuje do dzielnicy jak ulał.
Rada miasta super, podobają mi się, nawet bez golonych nóg
Rada miasta super, podobają mi się, nawet bez golonych nóg
władczyni krainy bez uczuć...
@bobas52 po przeczytaniu historii "szkieletora" obejrzałam go "na żywo", tzn. zdjęcia na oficjalnej stronie Miasta Gliwice. Bożenko, jestem pełna podziwu, że tak wiernie odwzorowałaś kształt tego budynku. Wygląda bardzo realistycznie i wielkomiejsko. Nie tylko ze względu na wygląd zewnętrzny (oszklony wieżowiec), ale także ze względu na otoczenie, które sprawia, że miasto "żyje", jest zaludnione i w ciągłym ruchu. Wnętrza też są świetnie zaplanowane i urządzone. Zresztą doskonałe urządzanie pomieszczeń to Twoja domena.
@SimDels zacna ta Rada Miasta. Świetny pomysł, by zebrać nasze ludziki razem i je zaprezentować "światu".
@SimDels zacna ta Rada Miasta. Świetny pomysł, by zebrać nasze ludziki razem i je zaprezentować "światu".
- SimDels
- Komiksomaniak

Bardzo Wam dziękuję i dziękuję za udział w tej zabawie!
Pora rozpocząc głosowanie.
Tym razem nie bez pwodu budynek miał być wysoki, miał być charakterystycznym akcentem w panoramie miasta i to jakby miało być głównym celem tej edycji wyzwania ale to czym będziecie się kierować przy głosowaniu zostawiam Wam bo może bardziej wartościowe okaże się zdobnictwo fasady czy wizerunek całości z bliska od prezentowania się w panoramie. Dla ułatwienia poniżej fotki w ujęciu z bliska i panoramki znad wody
W przypadku Kirki mamy dwie prace więc jeśli głosujesz na którąkolwiek z nich, dopisz czy chodzi o przeszklony budynek ogrodowy czy złoto-biały pałac.
Mnie osobiście urzekły wszystkie prace bez wyjątku i spodobało mi się tak wiele różncyh podejsc do tematu. To świadczy o niesamowitej kreatywności w naszej małej społeczności
Chwilę jeszcze poczekam ze swoim głosem a Was zapraszam na finał 
Głosujemy, wymieniając nick autora (lub zwyczajową nazwę z forum, ważne by wiedziec na kogo głosujemy)
Ps: Rada miasta postanowiła, że do końca zabawy w architekta pozostaną nam już tylko trzy edycje; w nastepnym temacie zaprojektujemy ratusz lub przestrzeń miejską z miejscem dla naszych urzędasów ,potem dom miejski mieszkalny na najmniejszej parceli w centrum a w ostatnim nastąpi swobodne rozdanie wszystkich pozostałych wolnych parcel w dwóch dzielnicach miasta ale wszystko w swoim czasie
Pora rozpocząc głosowanie.
Tym razem nie bez pwodu budynek miał być wysoki, miał być charakterystycznym akcentem w panoramie miasta i to jakby miało być głównym celem tej edycji wyzwania ale to czym będziecie się kierować przy głosowaniu zostawiam Wam bo może bardziej wartościowe okaże się zdobnictwo fasady czy wizerunek całości z bliska od prezentowania się w panoramie. Dla ułatwienia poniżej fotki w ujęciu z bliska i panoramki znad wody
Mnie osobiście urzekły wszystkie prace bez wyjątku i spodobało mi się tak wiele różncyh podejsc do tematu. To świadczy o niesamowitej kreatywności w naszej małej społeczności
Głosujemy, wymieniając nick autora (lub zwyczajową nazwę z forum, ważne by wiedziec na kogo głosujemy)
Ps: Rada miasta postanowiła, że do końca zabawy w architekta pozostaną nam już tylko trzy edycje; w nastepnym temacie zaprojektujemy ratusz lub przestrzeń miejską z miejscem dla naszych urzędasów ,potem dom miejski mieszkalny na najmniejszej parceli w centrum a w ostatnim nastąpi swobodne rozdanie wszystkich pozostałych wolnych parcel w dwóch dzielnicach miasta ale wszystko w swoim czasie
- Załączniki
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- Percival159
- Naczelny
Wybór jest niesamowicie trudny, bo wszystkie prace są po prostu świetne i każdą z nich chciałabym mieć w tym mieście.
Pałacyk dla vipów Kirki - jest piękny i jest miejscem, w którym każdy Sim znajdzie coś dla siebie. To tu może się toczyć miejskie życie popołudniami; i jak przypuszczam na deskę serów i wędlin czy też inne danie zakupione w barze przybędą również pracujący Simowie podczas przerwy śniadaniowej. Biblioteka Delsa świetnie pasuje architektonicznie do pozostałych budynków i ma ciekawą nietuzinkową bryłę. Ogród miejski Kirki, to misterna koronkowa robota i element "zielonych płuc miasta", które są bardzo potrzebne dla zdrowia fizycznego i psychicznego mieszkańców. Siłownia Kami to urokliwy nieduży park z przyciągającą oko wieżyczką, to miejsce gdzie Simowie mogą się zregenerować fizycznie po pracy, poćwiczyć, wypić sok przy barze czy zwyczajnie posiedzieć i odpocząć. Wieżowiec Bobi to cudny budynek jakby żywcem wyjęty z ulic naszych miast, I jako ośrodek rekreacyjny mieści w sobie wszystko, co może uszczęśliwić naszych Simów.
I jak tu wybrać? Niezwykle trudno jest przyjąć jakieś kryteria, którymi można byłoby się kierować, bo w każdej pracy widać niesamowitą kreatywność autorów, pomysłowość, zaangażowanie w projekt i włożone weń serce oraz ogrom pracy. Każdy budynek ma też swoją historię... Ale wybrać trzeba, dlatego jako kryterium przyjmę coś z czego znanych jest wielu moich Simów, a mianowicie ich zamiłowanie do ogrodnictwa, w związku z czym głosuję na projekt @Kirka Ogród Botaniczny "W świecie roślin".
Pałacyk dla vipów Kirki - jest piękny i jest miejscem, w którym każdy Sim znajdzie coś dla siebie. To tu może się toczyć miejskie życie popołudniami; i jak przypuszczam na deskę serów i wędlin czy też inne danie zakupione w barze przybędą również pracujący Simowie podczas przerwy śniadaniowej. Biblioteka Delsa świetnie pasuje architektonicznie do pozostałych budynków i ma ciekawą nietuzinkową bryłę. Ogród miejski Kirki, to misterna koronkowa robota i element "zielonych płuc miasta", które są bardzo potrzebne dla zdrowia fizycznego i psychicznego mieszkańców. Siłownia Kami to urokliwy nieduży park z przyciągającą oko wieżyczką, to miejsce gdzie Simowie mogą się zregenerować fizycznie po pracy, poćwiczyć, wypić sok przy barze czy zwyczajnie posiedzieć i odpocząć. Wieżowiec Bobi to cudny budynek jakby żywcem wyjęty z ulic naszych miast, I jako ośrodek rekreacyjny mieści w sobie wszystko, co może uszczęśliwić naszych Simów.
I jak tu wybrać? Niezwykle trudno jest przyjąć jakieś kryteria, którymi można byłoby się kierować, bo w każdej pracy widać niesamowitą kreatywność autorów, pomysłowość, zaangażowanie w projekt i włożone weń serce oraz ogrom pracy. Każdy budynek ma też swoją historię... Ale wybrać trzeba, dlatego jako kryterium przyjmę coś z czego znanych jest wielu moich Simów, a mianowicie ich zamiłowanie do ogrodnictwa, w związku z czym głosuję na projekt @Kirka Ogród Botaniczny "W świecie roślin".
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
Projekt @SimDels najbardziej wpisuje się w klimat naszej starówki.
władczyni krainy bez uczuć...
- bobas52
- Mistrz Humoru

- Origin ID: bobas52
Komentując wcześniej przedstawione projekt napisała, że rada miasta będzie miała nie lada zgryz z wyborem jednego projektu ... no i stało się.
Kocham zieleń i uwielbiam czytać dobre książki. Oba kryteria spełniają projekty: @SimDels i @Kirka ogród botaniczny. Ostatecznie zagłosuję pomimo mniejszej ilości zieleni na bibliotekę @SimDels.
Kocham zieleń i uwielbiam czytać dobre książki. Oba kryteria spełniają projekty: @SimDels i @Kirka ogród botaniczny. Ostatecznie zagłosuję pomimo mniejszej ilości zieleni na bibliotekę @SimDels.
Piękne prace wystawiliście do wyzwania, podobaja mi się prawie wszystkie. Napisałam prawie wszystkie, ponieważ zastrzeżenia mam jedynie do klubu nocnego. Ktoś tu trochę przesadził ze światełkami i zdobieniami z różnych parafii dlatego budynek wygląda nienaturalnie i sztucznie. Kształt budynku architektonicznie dziwny. Wybaczcie szczerość i jeśli kogoś uraziłam . Pozwolę sobie oddać głos na @SimDels Biblioteka, widać tu rękę fachowca.
- SimDels
- Komiksomaniak

Wieża od @Kamelia jest widoczna w panoramie miasta i nadaje jej charakter a z bliska także bardzo mi się podoba równiez funkcjonalnością więc na ten projekt zagłosuję choć tak naprawde wszystkie podobają mi się tak samo a każdy z innego powodu (naprawde daliście czadu).
- Katel
- Budowniczy

- Origin ID: Katel
Wybór ciężki, bo każda praca ma swoje atuty i charakter. Każda wzbudza mój podziw, bo sama kompletnie nie umiem budować publicznych parcel, a tu proszę, cały pakiet
Ale konkurs to konkurs i coś wybrać trzeba, choć chętnie przynałabym złoto wszystkim. Ostatecznie mój głos leci na Botaniczny Ogród od @Kirka
Zachwyciła mnie ta budowla. Piękna bryła i te szklane ściany... Niby wielki budynek a wygląda jakby był zrobiony z koronki, cudeńko
Zachwyciła mnie ta budowla. Piękna bryła i te szklane ściany... Niby wielki budynek a wygląda jakby był zrobiony z koronki, cudeńko
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate
Od razu, gdy tylko ją zobaczyłam, totalnie mnie zauroczyła. I byłam pewna, że na nią zagłosuję. Chodzi o Bibliotekę Delsa. Jednak później pojawiły się kolejne projekty, równie atrakcyjne, równie kreatywne.
Podziwiałam więc Wieżę Ciśnień @Kamelia taką wzniosłą i jednocześnie elegancką, perfekcyjnie zaprojektowaną, z pomysłową siłownią pod chmurką.
Zachwycił mnie szklany wieżowiec @bobas52 wiernie odwzorowujący oryginał z Gliwic. Projekt, który dot. nie tylko samego obiektu, ale również otoczenia wokół niego, sugerującego życie miasta.
Oszołomił klub nocny Babel @Percival159 wznoszący się wprost do nieba, z tysiącem świateł, jakby wołał "Zapraszam", zaś różnorodność stylów nawiązywała do historii prawdziwej wieży Babel.
Długo zastanawiałam się nad wyborem projektu. Ostatecznie zdecydowałam, że jednak pozostanę wierna swojej "pierwszej miłości". Zatem głos oddaję na Bibliotekę @SimDels .
Podziwiałam więc Wieżę Ciśnień @Kamelia taką wzniosłą i jednocześnie elegancką, perfekcyjnie zaprojektowaną, z pomysłową siłownią pod chmurką.
Zachwycił mnie szklany wieżowiec @bobas52 wiernie odwzorowujący oryginał z Gliwic. Projekt, który dot. nie tylko samego obiektu, ale również otoczenia wokół niego, sugerującego życie miasta.
Oszołomił klub nocny Babel @Percival159 wznoszący się wprost do nieba, z tysiącem świateł, jakby wołał "Zapraszam", zaś różnorodność stylów nawiązywała do historii prawdziwej wieży Babel.
Długo zastanawiałam się nad wyborem projektu. Ostatecznie zdecydowałam, że jednak pozostanę wierna swojej "pierwszej miłości". Zatem głos oddaję na Bibliotekę @SimDels .
- SimDels
- Komiksomaniak

Kochani architekci! Ten etap zabawy mamy niniejszym ukończony.
Droga głosowania wyłoniony został projekt niejakiego Delsa
za co bardzo wielkie dzieki!
Zapraszam do edycji 4. gdzie budujemy cos w rodzaju głównego miejsca spotkan mieszkańców lub innego dowolnego miejsca ale z naciskiem na miejsce dla naszych radncyh choćby w postaci małęgo pokoiku
#simtopiabuild3 "Zostań Architektem 4" viewtopic.php?f=43&t=6372 (Otwarte, czekamy na zgłoszenia!)
A tak prezentuje się na ta chwile panorama centrum naszego miasteczka.

Droga głosowania wyłoniony został projekt niejakiego Delsa
Zapraszam do edycji 4. gdzie budujemy cos w rodzaju głównego miejsca spotkan mieszkańców lub innego dowolnego miejsca ale z naciskiem na miejsce dla naszych radncyh choćby w postaci małęgo pokoiku
#simtopiabuild3 "Zostań Architektem 4" viewtopic.php?f=43&t=6372 (Otwarte, czekamy na zgłoszenia!)
A tak prezentuje się na ta chwile panorama centrum naszego miasteczka.