Głosowanie: Fotka Tygodnia-edycja 250

Co wygrasz? Prestiż i satysfakcję z bycia najlepszym fotografem w tym tygodniu!
Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Głosowanie: Fotka Tygodnia-edycja 250

Post autor: SimDels » poniedziałek 09 gru 2024, 10:52

Dziś "okrągła" 250 edycja konkursu i zabawy o nazwie "Fotka Tygodnia" :91-ghost: :79-face-cowboy-hat: :cat_sad3: ;) :cat_lovely: Zasady pozostają niezmienne; Podziel się dowolną fotką z gry (krajobraz, ciekawa mina, sytuacja zabawna, smutna ciekawa... cokolwiek wydało ci się ciekawe) .Foty wrzucamy do czasu ogłoszenia głosowania (określenie "tydzień" jest tu umowne). Czas start, niech będzie pięknie :cat_happy: ...strasznie :88-japanese-ogre: a może poetycko :cat_sad2: ,irracjonalnie :61-shocked-face-exploding-head: lub zabawnie? :91-ghost: !

*"I to ma być nowoczesna obrona zamku? JUz teraz wiem dlaczego te armaty były w promocji..."
Załączniki
14.11.jpg
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » środa 11 gru 2024, 09:34

Lew i lwica parkietu :D

lew parkietu.jpg

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » wtorek 17 gru 2024, 16:10

Kiedy kosisz tytoń, by wyrobić tygodniową normę dusz...

kiedy kosisz tytoń.jpg

Kariera żniwiarza - Mroczny Kosiarz co tydzień sprawdza w raportach, czy jego pracownicy wyrobili normę dusz. Za wyrobienie normy można dostać nagrodę. Jeśli chodzi o niewyrobienie normy, to nie mam pojęcia czy są jakieś konsekwencje.

Skoszona dojrzała roślina tytoniu daje darmowo jedną duszę i wraca do formy młodziutkiej rośliny. Gdy ponownie dojrzeje, można ją skosić i dostać kolejną duszę. W ten sposób można być honorowym łaskawcą i darować życie umierającym Simom, gdy błagają o to członkowie rodziny... ;) Z innymi roślinami nie próbowałam, gdyż potrzebne były mi ich plony, ale być może też się da, choć nie wiem czy z wszystkimi.
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 19 gru 2024, 20:10

Pewnie z marychą też jest ten deal. Marycha dochodzi w basemental drugs, jeśli by ktoś był zainteresowany :) Nie wiedziałam tylko (cóż, brak praktyki), że marychę po zebraniu trzeba wysuszyć! A potem włożyć do specjalnego słoika (w trybie zakupów jest tam, gdzie słoik na kulki szklane z Tomarangu) - czy też włożyć do słoika w celu wysuszenia - tego nie wypraktykowałam jeszcze :P
Ale dobrze wiedzieć, że Kosiarz może obejść nieco surowe restrykcje zawodu :P

Ale żeby nie było off-topu - wklejam własne zdjęcie.

Oto jest! Mam w grze i nawet nie wedziałam. Najprawdziwsza stacja i pociąg, który się przy niej zatrzymuje! Kto z was jeszcze ją ( i gdzie) zauważył w grze?

stac.jpg

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » piątek 20 gru 2024, 22:46

Głosujemy :)

@bobas52 i babajagowe tango milonga :D

ps: widziałem ale zapomniałem wogóle ..że to japońskie otoczenie jest takie fajne (chyba jedno z najładniej zrobionych)
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » sobota 21 gru 2024, 20:05

@SimDels :D :D Ta armata może tylko zauroczyć, nawet wiedźmy nie trzeba, by czar rzucić! Znaczy się... urok. ;)

Alu, marychę też można kosić, daje dusze i... odrasta dużo szybciej niż tytoń! Wiem, bo sprawdziłam. Wreszcie się to zielsko do czegoś przydaje, bo mój Sim - jako, że zszedł na dobrą drogę - nie handluje już towarem zakazanym. Ale użyć go jako dostawcę dusz dla żniwiarza zawsze można. Bo, kto bogatemu zabroni? :D
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » niedziela 22 gru 2024, 12:02

@SimDels i promocyjna armata :lol:

Potwierdzam Komorebi należy do najładniej opracowanych okolic.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 27 gru 2024, 18:06

Bo to Delsiku jest działo do strzelania z grubej rury! Głosuję więc na harmatę Delsika!

Buu, zagadka zbyt szybko rozwiązana!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotka tygodnia”