Show must go on

Zrobiłeś fajne fotki? Wrzuć je tutaj a ktoś na pewno stworzy fajną historyjkę.
Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Show must go on

Post autor: bobas52 » środa 03 wrz 2025, 07:57

Problemy, które ostatnio wystąpiły na forum nasunęły mi pomysł na nowy tytuł. Pozwolę sobie pokazać kilka rodzin, którymi pogrywam od czasu do czasu.

1.
dziary.jpg
zacofana.jpg

2.
robot.jpg
pomoc.jpg
kolejny narcyz.jpg
całuj.jpg

3.
kimono.jpg
truchtanie.jpg

4.
tańczące gnomy.jpg
wirus grypy.jpg
zaproszenie.jpg

To by było na tyle. Życzę dużo zdrowia, udanego dnia oraz wytrzymałości, cierpliwości i nadziei na lepsze jutro :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
SimsoweAnime
Redaktor
Origin ID: SimsoweAnime

Post autor: SimsoweAnime » poniedziałek 08 wrz 2025, 13:14

Haha, poprawiłaś mi humor Bobinko, oby więcej! :cat_happy:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 08 wrz 2025, 18:00

Widziałam nowe fotki, ale zostawiłam sobie przyjemność komentowania ich na moment, gdy będę miała dużo więcej czasu i lepszy nastrój - co by nie wypaść bardziej zgryźliwie niż czasem Twoi SImowie Bobinko.

Wirus grypy jakoś przycichł i siedzi gdzieś w kącie, ale u ciebie w grze jak widzę - ma się całkiem dobrze. Powinnaś być zadowolona, bo odmienił Dziadka Mroza na nowszy egzemplarz - całkiem całkiem z wyglądu, że tak rzecz ujmę :P

I pewnie dlatego krasnale tańcują z radości!

Wszak Dzadek Mróz to też krasnal - tylko w rozmiarze XXXXL :)

Ochota do tańca udzieliła się chyba pozostałym twoim Simom - ale problem w tym, że do tańca trzeba dwojga... Pan nieśmiało liczy na... podryw? Więcej wigoru i pewności siebie!

O tym już zapewne wie amant, który zorganizował randkę.

Tylko gdyby mi tak powiedział, żebym przestała gadać, to kazałabym mu się samemu całować!

A tymczasem Bobinko "twoja awatarowa" dama wyszła na spacer. I byłoby całkiem miło, gdyby nie spotkała "życzliwej" przyjacółki.

No cóż - Twoja Simka Bobi to całkiem energiczna osóbka, toteż na bezczelne zwrócenie uwagi, że wyszła w szlafroku (tylko dla niepoznaki ironia owinięta w znajomość azjatyckiej mody) - odparła przytomnie,, że azjatycka moda wyszczupla! A już w szczególności kimono.

Owa "życzliwa" najpewniej dwie minuty później była widziana przy stoisku z jukatami i inną japońszczyzną!

Do refleksji skłaniają dywagacje na temat przyszłości robotyki...
NAS jeszcze nie zastąpią roboty, ale chciałabym od czasu do czasu jakiegoś jednego, który odwaliłby za mnie odgruzowywanie chałupy - a już szczególnie po wizycie gości... Umył okna i zajął się nudnym gotowaniem obiadu. Mógłby nawet nie być przystojny!

A ja miałabym czas na napisanie kolejnej historyjki, która mi chodzi po głowie.

A oprócz historyjki miewam całkiem inne, bardziej szalone pomysły... :P

Bo ja - jak bum cyk cyk, na siedemdziesiąte urodziny trzasnę sobie tatoo! A co! Jeszcze zobaczycie! I to będzie dopiero MODYFIKACJA! Póki co zmodyfikowałam co innego. Ale publicznie nie powiem :)

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » czwartek 11 wrz 2025, 18:15

No tak, dziewczyna ma rację! Facebook oszaleje na punkcie złotych rybek, choć gdyby to było koty o złotej sierści, to oszalałby pewnie jeszcze bardziej. A chłopak, co tam chłopak... On tylko aparat trzyma. ;) I nie wiedziałam, że Mikołajowie są podatni na wirusy, ale jak widać tak; dobrze, że jest zastępstwo! :D O kiwających się gnomach czytałam gdzieś, albo słyszałam w jakimś filmiku, ale na własne oczy jeszcze tego nie widziałam. :) A panna nie tańczy, gdyż czeka na zaproszenie, tylko pan wampir coś mało domyślny, jak widać zwampirzenie niezbyt dobrze wpływa na lotność w przypadku zalotów. ;) Uśmiałam się oglądając scenki i czytając teksty, choć przyznam, że lekka groza mnie ogarnęła w temacie zastąpienia nas przez roboty. Wbrew pozorom to już nie tak całkiem s-f!
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » poniedziałek 15 wrz 2025, 11:36

Serdecznie witam i przesyłam podziękowania dla Wszystkich moich przyjaciół, którzy nadal odwiedzają mój kącik komiksowy. Tak się składa, że coraz rzadziej mam ochotę na zabawę (bo i okoliczności ku temu nie sprzyjają), ale jak już siadam do komputera, to głupoty same lęgną mi się niczym wirusy różnych chorób :( Podobno ostatnimi czasy ponownie nastąpił wzrost zachorowań na grypę i powrót covidu (jak informuje TV). Dlatego proszę dbajcie o siebie i swoich bliskich, bo nie ma nic ważniejszego niż zdrowie :14-face-throwing-a-kiss: .

Przechodząc do "głupotek":

schodzi na psy.jpg
drwina.jpg
metoda na chłoda.jpg
interesująca laska.jpg
wata cukrowa.jpg

Tak się składa, że po restrukturyzacji mojego przedsiębiorstwa (przed pójściem na emeryturę) musiałam się przebranżowić na....handel:

handel.jpg

nie dosłownie taki jak na zdjęciu (ostatni pomysł budowlany), i wierzcie mi nie jest to lekki kawałek chleba. Spokojnego tygodnia wszystkim życzę i jak zwykle wirtualnie pozdrawiam.

P.S Alutku, ostrożnie z tymi pomysłami po siedemdziesiątce, bo jak przeczytałam, że masz w planach tatuaż, to ciarki mi po plecach przeszły :shock:

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » czwartek 08 sty 2026, 17:15

Super komiks właśnie poczytałam, sytuacja w parku przecudna. Nie wiem czemu Bobi mi się nie wyświetlił jako nowy post. Tak samo zresztą było z konkursem Delsa
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » piątek 09 sty 2026, 10:59

Bardzo elegancki sklep, faktycznie cza się trochę nabiegać za niekumatą klientelą ,też mi jakoś umkneło to wszystko :O A tu tak wiele wspaniałego simowego humoru , można by rzec,że wszystko to z życia (simowego) wzięte rodem :) W sumie jak widzę co faceci simowy wyrabiają z tym płakaniem na każdym kroku albo śmianiem sie nie wiadomo z czego to faktycznie "laski" mają czasem trudno np. czekając godzine aż gwiazdor łaskawie podejdzie i poprosi do tańca kiedy już zrobi sobie wystarczająca ilość selfie na simbooka :D a żeby tego było mało bywają oceniane jako zacofane no ale cóż ,może już neibawem (w erze sims5) każdy skonstruuje sobie robocika który wszystko zrobi za niego (np. zaprosi pannę do tańca? :O ) i nawet malowidła naskalne...tj. naskórne, będzie można cofnąć kliknięciem (jak będzie wbudowany MC to okażesz się wielkim wizjonerem Bobi!) i tylko posiłek będzie trzeba zjeść nadal o ile tenże nie ucieknie w porę :88-japanese-ogre: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » piątek 09 sty 2026, 12:15

Nie wiem czemu nie wypatrzyłam wcześniej tych scenek komiksowych, bo są świetne. :a_bravo: :13-thumbs-up: Oj, ci panowie - rozrabiają na wszystkie strony: bezwstydnie pożywiają się w publicznym miejscu, leżą bezwładnie na torze wrotkarskim, biegają nago i żeby było jeszcze ciekawiej - syn wpada do domu ojca, by oko zawiesić na jego nowej lokatorce lub partnerce. Ale jacy by nie byli, to i tak wszyscy są niesamowitymi przystojniakami, na których miło popatrzeć, nawet jeśli zachowują się jak dzieci. :)

Za to kobietom zdarzają się smuteczki: zadbać o urodę czy spożyć coś pysznego; każdy wybór ma swoje dobre i złe strony... Sklep bardzo ładny, fajny styl - podoba mi się kolorystyczne połączenie paneli z podłogą i szafkami. W swoim otoczeniu mam jedną koleżankę, która wiele lat pracowała w handlu i to faktycznie ciężki kawałek chleba: dużo dźwigania (towar) oraz kontakt z wieloma ludźmi na co dzień. Większość z nich była w porządku, ale codziennie zdarzali się klienci w złym humorze czy roszczeniowi.
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » środa 21 sty 2026, 13:05

Raz jeszcze dziękuję za wizytę w kąciku i ciepłe przyjęcie mniej lub bardziej udanych komiksów :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss: .

Przyznam się szczerze, że jakoś nie ciągnie mnie do kontaktów z ludzikami. Nie inwestuję w coraz nowsze dodatki (nie kupiłam już 5 dodatków), czyli tym samym przyczyniam się do spadku zysków firmy :D ...

Ostatnio obejrzałam film "Uzdrowiciel z tropików", w którym grał mój ulubiony (niestety zmarły) aktor Sean Connery:) tym samym przypomniałam sobie o Selvadoradzie :? ... a to kilka wspomnień z tego zakątka:

1:)
uzdrowiciel.jpg
fauna.jpg
skarby.jpg

2. z innej bajki :
komiks łakomstwo.jpg
komiks stojenie choinki.jpg

3. na zakończenie podsumowanie różnych wycieków odnośnie simsów:

nieśmiertelni komiks.jpg

Pozdrawiam wszystkich graczy i życzę dobrej zabawy, tym razem z Królewskim dziedzictwem :D

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » środa 21 sty 2026, 14:06

Kiedy skarby są już tylko na... odsunięcie płyty, robi się ciekawie :D Bardzo mnie zaintrygowałaś i chętnie zobaczyłbym dalszy ciąg przygód Twojego bohatera w dźungli o której szczerze mówiąc też trochę zapomniałem mimo, że jak dla mnie to jedno z ciekawszych otoczeń zwłaszcza do gry w trybie życia czy tworzenia opowieści ale może jeszcze uchylisz w przyszłości rąbka tajemnicy (lub choćby tej płyty kamiennej nieco dalej na bok :D ).
W dźunglach miejskich tymczasem zgodnie z Twoimi scenkami, równie cenne do eksploracji jak skrzynie skarów w Selvadoradzie są..lodówki :) Pomysłowo ta pani podeszła do nadmiernej ekploatacji lodókowych skarbów :91-ghost:
Rozbroiła mnie tez scenka z bombkami. to mi się skojarzyło z historią kiedy zapytałem kiedyś kogoś jaki kolor ma ta kamienica, była w pomalowana w takim typowym dla Rosji i regionu ni to zielonym ni to niebieskim kolorze (ostudzony turkus?) i okazało sie że widzimy zupełnie różne kolory :D Możliwe, że każdy widzi więc kolory trochę inaczej a śmiem zaryzykować teorię, że nieprzekonanemu ludzikowi ten potencjalny fiolet skojarzył się zapewne z różem... a któż to widział różowe bombki w wampirzych posiadłościach :)
Dzięki Bobi, nałądowałem akumulatorki od tych obrazków :79-face-cowboy-hat: :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:

Ps: Ty to potrafisz przemycić zawsze kawał pokaźnej filozofii z uśmiechem i dystansem apropos tego sims4 HD :12-smiling-face-sunglasses: Tak sobie myślę parafrazując, że jak grę przejmą bogaci szejkowie to może nawet będziemy mieli simsy 8K :D
Też odpuściłęm dodatki tylko pewnie będzie dylemat z tym diewictw..dziedzictwem :)
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » środa 21 sty 2026, 15:27

Przyznam, że podobnie jak Dels chętnie obejrzałabym część dalszą przygód owego przystojniaka z tropików. Nie dość, że bohater miły oku, to i okoliczności przyrody cudne. Ah, te skarby! Raz wysłałam Sima na ich poszukiwanie do labiryntów; jakoś przeżył i zbadał jedną świątynię. :01-grinning-face:

Waga, jako próg zwalniający przed lodówką to genialny pomysł. Już sobie wyobraziłam takiego nocnego łakomczucha, który w ciemnościach dla niepoznaki biegnie po kawałek ciasta kuchni. Nie chciałabym być w jego skórze! :D :D :D Natomiast scena z bombkami, nawiązująca mimochodem do minionych świąt (wciąż jeszcze mam choinkę, na początku lutego dopiero rozbiorę) jest niezwykle słodka. A na dodatek, o ile mnie oczy nie mylą, to tym nieprzekonanym ludzikiem jest mój najnowszy Vitalij. :) Ale jak widać, ma się od kogo uczyć życia. :)

A ostatnia scenka jest zarąbista! Co właściwie robi kosiarz wśród duchów i wampirów? Wszak mitręży czas, ani świeżej duszyczki nie skosi, ani grosza nie zarobi... nawet z żartem nie trafił biedaczek! Świetne scenki Bobi, jak zawsze wywołały uśmiech na mojej twarzy i ciepło w sercu. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo: I poproszę o więcej. :)
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » środa 21 sty 2026, 18:50

Bobinko, i ja się przy6łączam do chórku - więcej uzdrowiciela i dżungli chcę. Zwłaszcza, gdy zapowiadają u mnie minus 17 stopni nocą! Jeszcze nie doleczyłam oskrzeli po ostatnim rzucie zimy, s tu kolejna makabra zimowa!

Tak sizastanawiając nad dodatkami, to przyznam, że choć mam - póki co wszystkie, i 90% kolekcji, - to nie ograłam żadnego dodatku do końca! Moje Simy nie założyły rodziny, nie urodziło się od wieków żadne dziecko w moich granych rodzinach, magii ani zielarstwa czy zbieractwa nie opanowaly do końca, a nawet - o zgrozo - nie odkryły wszystkich świątyń w Selwadoradzie. (w trójce zresztą też :P ) WIęc po co mi kolejny i kolejny dodatek? Pewnie z nawyku zbieracza...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zróbmy sobie komiks”