Państwo młodzi Pati Maj i Jack Vimes zapraszają na swój ślub.
Pati jest prawnuczką Kasi i Fabiana May, mojej ulubionej rodzinki. Już jako małe dziecko została „obiecana”, kolejnemu przystojniakowi z rodu Vimes. Jack, sim Eli
@kreatora , był wtedy młodym dorosłym, więc musiał biedaczek poczekać w bibliotece, aż ona trochę podrośnie. Poznali się w CAS, gdy była nastolatką, i jako współlokatorzy zamieszkali na wyspach Sulani. Odstawiłam myszkę, by zobaczyć jak bez ingerencji rozwinie się ten związek. Lubili ze sobą przebywać i dość szybko się zaprzyjaźnili. Oczywiście romantycznych interakcji mieli zero, bo nie mam modów w grze, a ona małolata. Jack grzecznie musiał poczekać do jej urodzin. XD Gdy Pati stała się młodą dorosłą, ich różowe paski śmignęły w górę z prędkością światła ( No, tu trochę pomogłam ).
Tak więc zrodziła się myśl o zorganizowaniu im ślubu. Zaaranżowałam im przy domu mały zakątek na tą ceremonię. Ślub wyznaczono na trzeci dzień upalnego lata. Zaproszono gości : Aericia -
@Aericia , Aga -
@Agusiamal , Alanka -
@olivkasims , Alice -
@Alibali , Anka -
@Kropka , Bożuś -
@bobas52 , Dels -
@SimDels , Fredra -
@Fredra , Marlena -
@M3lcik , Nicol -
@Nicol.K , wynajęto najlepszego didżeja, barmana i kucharkę.
W trosce o gości, by się nie spiekli, oraz by tort nie spłynął ze stołu, ceremonia odbyła się dopiero po zachodzie słońca.
Tak na marginesie dodam, że kucharką była miejscowa szamanka, i jakoś nie kwapiła się do robienia potraw. Wyciągała produkty z lodówki i zamiast je gotować, całkiem spokojnie szła sączyć drinki przy barze.

Na szczęście w pewnym momencie stanęła przy piekarniku, odczyniła jakieś zaklęcia wymachując rękami, i udało jej się wyczarować iście weselny posiłek o nazwie „Jajecznica wiejska”.
Odbyła się też damsko-męska bitwa na balony wodne
Najwytrwalsi bawili się do rana
Oczywiście odbyła się również sesja ślubna w plenerze.
Dzięki za udział w imprezie