Plan był prosty jak marmolada na toście: potrzebowałam pałacu dla księciunia, bowiem CHCE MI SIĘ ZNOWU GRAĆ (onieonieonie, aż wzięłam sobie parę dni wolnego na tę okoliczność xD). Ale po kolei: zaczęło się od pomysłu na wyzwanie dotyczącego syreniej sypialni. W sumie syrenkami mało grałam, więc zrobiłam syrenkę. No i mnie olśniło: wyśniła mi się koncepcja na gejmplej. Gejmplej jest równie prosty jak i plan (czyli jak marmolada na toście): syrenka ma weltschmerz, bo kocha ślady cywilizacji na której mieści się jej leże, ALE przez swoją klątwę "syrenizmu" nie może uwolnić się ze swej tajni. Skazana jest tylko na podziwianie skrawków "naziemnego" życia, których pozostałości zatopione są wodą. Codziennie składa ofiary z owoców i rybek by przebłagać bogów i klątwę przełamać. Jej marzeniem jest podróżowanie "per pedes" przez swiat i zgłębianie dawnych cywilizacji. Nie wie jednak, ze gdzieś po drugiej stronie świata mieszka samotny książe, który również marzy o podróżach i... no cóż, o kobiecie, która towarzyszyłaby mu nie tylko we włajażach, ale podążałaby u jego boku przez życie. On również, wyczytawszy w manuskryptach o tajemnych rytuałach, składa pod posągiem ofiary, które przywołać mają go niego wybrankę serca. Czy bogowie zatem wysłuchają ich próśb i zetkną ze sobą na największej z podróży - podróży przez życie?
Marvicz nierychliwy, ale sprawiedliwy, więc... Disnej! *.*
Ale ja nie o tym miałam... No bo jak już ten gejmplej mi się wyśnił, książe się zabóstwił, część scenografii była gotowa, no to pozostała kwestia zakwaterowania księciunia. Zatem po poszukiwaniach odpowiedniej inspiracji padło na Pałac w Kozłówce (dzięki Aluś za przebrnięcie ze mną przez casting xD) luźno przeze mnie... odwzorowany. Toteż przedstawiam oryginał... ...i moją wariację na temat wraz z wnętrzami:
Rzuty: No i tak to wygląda. Dodatkowo zezwalam sobie na prywatę i serdecznie dziękuję @Alibali za pomoc z poddaszem i za ogarnięcie dachów, które psotnie poddasze mi "bugowały". Dzięki Aluś!
Linkeł do galerii: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false
+bonus:
Osoby dramatu xD Kłaniam się nisko i co złego to nie ja - to disnej xD