Przerzuciło mnie na następną stronę, więc musicie się cofnąć, bo na poprzedniej stronie zostały wszystkie wiadomości o nadchodzących nowościach.
Sporo też nowego o Project Renee czyli The Sims5. wszystko wskazuje jednak, że The Sims5 będzie najdroższą odsłoną - bo związaną z mikropłatnościami, być może abonamentem. Darmowa podstawka ma zawierać nawet pogodę, ale tylko po to, by mieć większą możliwość dodawania płatnej zawartości o szerszej tematyce. Być może - jak spekulują już gracze - będzie zawierać z tego samego powodu - również zwierzaki.
Dzięki za garść ciekwych nowinek. Proroctwo dobrego wpływu konkurencji dla rozleniwionego wcześniej EA już się spełnia; podstawka Life By You ma zawierać zwierzaki i pogodę, podobnie chyba także Paralifes więc EA już nie wypada znów dokładać tych rzeczy w DLC, wstyd by było więc nie dziwie się, że będą chcieli by podstawka była równie bogata co u konkurencji. Z cena mogą poszaleć bo i konkurencja raczej tania nie będzie (podejrzewam, że LBY da czadu z ceną) ale to w sumie dobrze, że zawartość będzie bogatsza niż zwykle. Może nie będzie tradycyjnego czekania na wynalezienie półścianek w kolejnej odsłonie czy okrągłych pokryć dachu. Oby jednak nie dawali "skorup" budynków z możliwością edytowania mieszkanka na wybranym czy ostatnim piętrze jak w trójkowych i czwórkowych wieżowcach bo tak sobie niestety wyobrażam te paryskie domki w miasteczku Rene ale może się mylę, może postarają się bardziej.
Co do nowego dodatku to ciekawa zajawka; Uroczy czajniczek w kształcie słonika (oh słitti ) może wskazywać faktycznie wątek podróżniczy (Afryka, Indie?) a kluczyki być może wątek hotelowy choć relacje między sąsiadami by się z tym trochę chyba gryzły (?)
Ciekaw jestem co wymyślą choć wiadomo że chyba nie tylko dla mnie największym wabikiem będzie tu sims5
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało
Dobrej zabawy!
No więc mamy ten oficjalny trailer. Same akcesoria zostaną wydane 28 września. Ciekawa jestem, co tak naprawde będą zawierały. Z tego, co już widać na trailerze - to sporo nowości - i masz rację Miszka - widać wyraźnie, że soli im na ogon Life by You nasypało! W LBY pokazano bowiem przedmioty gospodarstwa domowego, które do tej pory były li tylko ozdobą w kuchni czy salonie, służyły tylko naszemu poczuciu estetyki - a Sim nie wchodził z tymi przedmiotami w żadne interakcje. W Life pokazano, jak Sim otwiera mikrofalę, wkłada do niej coś, czyści, etc... Używa wielu sprzętów domowych, a nie tylko pralki, odkurzacza czy zaparzacza do kawy czy herbaty.
Teraz mamy robot planetarny w kuchni, który miksuje, uciera ciasto, miesza składniki sałatki... I jak widać pod koniec filmiku - nie zawsze się to Simowi udaje.
Z kompletnych nowości mamy wspomnianą wcześniej gofrownicę i piec do pizzy. Nowoczesny, na prąd, a nie opalany drewnem, ale zawsze to cos nowego. Zauważyłam też nowy typ kuchenki - z blatem ceramicznym (ale mogę się mylić, i był on już wcześniej). Na pewno dochodzą nowe meble kuchenne - raczej w nowoczesnym stylu, wiszące szafki, podświetlane półki narożne, relingi (czyli drążki z wiszącymi na nich przyborami). I mnóstwo kuchennych drobiazgów (cluttersów) - nowe stojaki na noże, słoiki, słoiczki, przyprawy, książka kucharska a raczej zeszyt z przepisami, waga kuchenna elektroniczna, nowe fartuchy - jako dekoracja oraz w kategorii strojów.
W CAS-ie dochodzi kilka ubiorów, fryzury z chusteczkami, opaskami, nowa czapka, jakieś kolczyki w kształcie kawałka pizzy, strój kucharza z włoskiej pizzerii, kombinezony, etc...
WIęc myśłę, że konkurencja zrobiła dobrą robotę, i w końcu EA się trochę bardziej postarała.
Tu wklejam link do filmiku, abyście mogli sami zobaczyć. Te plamy na rękach i ciele (widoczne na Simce ok 0:25-27 trwania filmiku to już były, czy doszły teraz?
Wygląda na to że można prowadzić pizzerie (?) A to by było absolutli słiti Na pewno podobają mi się kafelki na ścianie ,całość sprawia dobre wrażenie ,faktycznie ogonek im LBY przypaliło i dobrze
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało
Dobrej zabawy!
Można prowadzić własną działalność gospodarczą sprzedając własne wypieki, wyroby kulinarne - potrawy. Do tej pory tylko w grę wchodziła sprzedaż przedmiotów. A ciastka i babeczki można było sprzedawać w piekarni - jako sklepie. Więc Perci będzie mogła z łątwościąteraz ustawić przed swoim domem w Forgotten tę nową ladę i sprzedawać swoje eliksiry I z tego co zobaczyliśmy wynika, że będzie można sprzedawać tę pizzę i pewnie gofry też.
Oto, co piszą na ten temat na oficjalnej stronie:
Sprzedawaj swoje kulinarne dzieła sąsiadom
...Chcesz otworzyć własny biznes? Simowie mogą posiadać stoiska z jedzeniem i rozstawiać sklepy na różnych parcelach, rozwijając więź z klientami, a także obserwować efekty sprzedaży swoich kulinarnych dzieł. Gracze zdołają nawet zmienić nazwę stoiska z jedzeniem „Tu i tam” i wybrać, co pragną na nim sprzedawać. Mała wskazówka: dzięki przepisom w stylu ulicznego jedzenia i poręczności gofrownica oraz piec do pizzy do postawienia na blacie idealnie sprawdzą się na stoisku z jedzeniem...
Ostatnio zmieniony sobota 16 wrz 2023, 17:15 przez Alibali, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśłi można było urządzić własną piekarnię - to jak najbardziej pizzerię też. Szkoda, że nie pomyśleli o stolikach z obrusami w kratkę biało - czerwoną, skoro są stosowne ubiory do pizzerii