Jak zrobić żeby moja simka chodziła do ściągnietej przeze mnie szkoły?

Pytania i ciekawostki z gry The Sims 4
claudiaw91
Roznosiciel kawy

Jak zrobić żeby moja simka chodziła do ściągnietej przeze mnie szkoły?

Post autor: claudiaw91 » piątek 15 lis 2024, 17:58

Hej wszystkim! Mam pytanie!

Wiadomo, że w simsach są podstawowe lokalizacje typu podstawowa szkoła czy miejscie pracy np szpital.

Otóż pobrałam budynek szkoły i umieściłam ją w moim mieście, ale moja simka nie wiem czemu nadal uczęszcza do tej podstawowej szkoły, a nie do budynku, który ja ściągnęłam.

To samo ze szpitalem. Ściągnęłam szpital i umieściłam w mieście swoim a mój sim chodzi do pracy do podstawowego szpitala z gry.

Jak to zrobić żeby uczęszczali do tych ściągniętych budynków? Bardzo proszę was o odp! :)

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » sobota 16 lis 2024, 09:40

@claudiaw91 Jeśli simka ma tam chodzić "z automatu" wg zasad gry to szkoła ściągnięta musi być postawiona w miejscu tej oryginalnej z gry. To samo ze szpitalem itd.
Jesli chciałabyś tak samo zrobic ze szpitalem czy policja itd to już wtedy wymagany jest dodatek "witaj w pracy" i kodów; musisz przeniesc się z simem np do szpitala (np w trakcie porodu) i wtedy wpisujesz kody czyli klikasz ctrl+shift+c i wpisujesz w okienko które sie pokaże "testingcheats true" enetr, potem "bb.showhiddenobjects" by mieć dostęp do wszystkich obiektów , enter i "bb.enablefreebuild" (i enter na koniec rzecz jasna) żeby swobodnie edytować ta parcele pamiętając o tym co potrzebne.

Gdyby ci ta szkoła nie działałą to będzie oznaczac , że albo brakuje w niej jakiegos obiektu albo działa z jakimś modem.
Daj znać czy to działa i możesz tez wrzucic link do tej szkoły. Moja w razie potrzeby jest tu ale wiadomo, możesz też samodzielnie przebudować lub stworzyć szkołe od zera, wtedy frajda jest chyba największa :)
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » niedziela 17 lis 2024, 14:43

Dokładnie tak jak Miszka napisał, tylko dorzucę coś od siebie.

Wśród wszystkich dotychczasowych parcel do tzw zadań specjalnych część jest widoczna dla graczy z poziomu widoku okolicy (klinika weterynaryjna, szkoła, uniwersytety, a część jest ukryta (komisariat, szpital, laboratorium), ale działają tak samo. Mają przydzielony do swojego działania zestaw obiektów, który muszą zawierać. Gdy zaczniesz budować na takiej parceli - otworzy ci się w lewej górnej części ekranu specjalny panel, w którym zobaczysz, co jest niezbędne (podpowiedź będzie zawierała minimum niezbędnych obiektów, co nie oznacza, że nie możesz postawić np więcej stolików, krzesełek, zlewów czy toalet).

Żeby twój Sim udawał się z automatu do tej widocznej lub niewidocznej parceli - musisz tę właśnie parcelę przebudować, będąc na niej z twoim simem - czyli musisz dokładnie tam postawić tego ściągniętego gotowca, albo samemu przerobić istniejący obiekt. Postawienie własnej szkoły, szpitala, komisariatu, kliniki weterynaryjnej czy laboratorium w innym miejscu nic nie da. Żeby w ogóle móc te parcele 'ruszyć" niezbędne są kody, które Michał podał wyżej. Ale najważniejszy kod w celu umożliwienia edycji tej parceli specjalnej to ten bb.enablefreebuild. Żeby ten kod uaktywnić musisz najpierw wprowadzić inny kod - testingcheats - true

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Sims 4”