Tablica codzienna

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Re: Tablica codzienna

Post autor: Alibali » czwartek 22 cze 2023, 17:26

Elu, nie żartuj! Kurcze - co z twoimi starterkami i Vimesami się stanie! I kto jak nie ty ma je produkować :) Zwłaszcza teraz gdy nadciągają tak wyczekiwane przez nas (i chyba przez ciebie też) koniki! Będą i owce jeszcze, i kozy (choć te ostatnie to raczej mi jakieś nieudane klony owczarków przypominają)
Ale w połączeniu z lamami, krówkami i kurczakami, królikami, psami, kotami i ptaszkami - to już niezła menażeria! Można stworzyć naprawdę fajną farmę!

Awatar użytkownika
Ktosik
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KtosikG

Post autor: Ktosik » niedziela 25 cze 2023, 22:00

@SimDels
Wspaniały film Delsiku :13-smiling-face-heart-shaped-eyes: Pięknie dziękuję za prezentację moich prac. :14-face-throwing-a-kiss:
Jesteś niesamowity i ciągle się zastanawiam skąd bierzesz na to wszystko czas, chyba w jakiejś machinie czasu potrafisz się zduplikować. :cat_mwaha:

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » niedziela 09 lip 2023, 00:11

@SimDels filmik jest świetnie zmontowany. Przyjemnie się go ogląda i słucha. Pokazane budowle naszych twórców wywierają ogromne wrażenie, są po prostu rewelacyjne i to wszystkie bez wyjątku!!!
Dziękuję za tą prezentację. Obejrzałam ją kilka razy, aby nic nie umknęło uwadze.

A teraz coś z innej beczki, czyli efekt poszukiwań ciekawych gier innych niż Simsy.
W temacie dotyczącym Paralives zamieściłam (moim zdaniem) dosyć ciekawą informację o wydanym na Steamie w dniu 19 czerwca br. programie WOLUMIQ. Zainteresowanych zapraszam do przeczytania i podzielenia się opiniami, co sądzicie o zbieżnościach Paralives z tym programem.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » niedziela 09 lip 2023, 11:34

Dzięki @Kirka ,rewelacyjne info jak dla mnie choć faktycznie wygląda to trochę tak jakby twórcy tego programu chcieli to reklamować jednocześnie jako grę simsopodobna i profesjonalny program do projektowania (niby na stronie jest opcja renderowania w ładnej realistycznej grafice tego co wcześniej w edytorze wygląda kreskówkowo).
Chyba pierwszy taki przypadek (może tak to będzie kiedyś wyglądało, że załóżmy EA wypuści wersje vip simów dla architektów bez ludzikowych relacji a za to z jakimś fotorealistycznym renderingiem swoich projektów zarabiając tym samym nie tylko na graczach ale i na firmach choć dziś trudno to sobie wyobrazić).

Co do podobieństwa to wydaje się faktycznie uderzające, może kwestia korzystania z jakiegoś rodzaju "silnika" graficznego wspólnego dla obu projektów a może i tak jak podejrzewasz pan Masse testuje sobie możliwości podobne jak w Paralifes na boku pod inna nazwą. Mam nadzieje, że nie bo to by trochę pachaniało hmm.. oszustwem; no bo jedni płaciliby za vipa żeby podejrzeć to co inni pod inną nazwą (może bez rozbudowanych relacji między ludzikami) już mają na wczesnym dostępie.
Ps: ale mi namieszałaś :D Teraz tak czy inaczej waham się już tylko z powodu ceny bo kreskówkowy styl (zakładając, że obiecane renderingi nie będa możliwe u mnie na kompie lub nie będą miały większego sensu) mi aż tak bardzo nie przeszkadza. Mam wrażenie, że ten styl jest jeszcze ciut prostszy od tego co pokazują filmiki z Paralives więc może to jednak nie to samo ale podobieństwo jest faktycznie uderzające.
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » niedziela 09 lip 2023, 16:32

Michale @SimDels ja z kolei z niecierpliwością czekam na wydanie gry-programu pod nazwą HOMETOPIA. Według opinii szczęśliwców, którzy mieli dostęp rok temu do wersji Alpha, gra o budowaniu, renowacji i urządzaniu jest rewelacyjna. Zresztą to widać na zdjęciach i filmikach przesłanych przez tychże graczy.
O HOMETOPII napisałam więcej w dziale "Gry inne niż Simsy"

Awatar użytkownika
atina95
Roznosiciel kawy

Post autor: atina95 » piątek 21 lip 2023, 12:52

Cześć! Jestem tu nowa! ☺️
Właśnie po wielu, wielu latach przerwy zainstalowałam sobie The Sims 2 i szukam społeczności, która dzieli moją pasję do tej gry. Aktualnie szukam też pomocy z dwoma, drobnymi błędami graficznymi, z jakimi się zmagam, ale nie wiem gdzie opisać mój problem.
Czy to dobre miejsce, czy jest do tego jakiś osobny sektor na forum?
Będę bardzo wdzięczna ❤️🥰

Awatar użytkownika
Marvi
Stalker
Stalker

Post autor: Marvi » piątek 21 lip 2023, 17:40

Cześć i czołem, witam serdecznie @atina95 :D
Jeśli chodzi i problemy techniczne związane z grą, to zamieść wątek na tym subforum: https://simtopia.pl/viewforum.php?f=15 :)

Jakbyś miała ochotę opowiedzieć o sobie coś więcej, ale dowiedzieć się czegoś więcej o innych użytkownikach, to tutaj jest subforum powitalne :D viewforum.php?f=50

Pozdrowienia i baw się dobrze! :D

Awatar użytkownika
atina95
Roznosiciel kawy

Post autor: atina95 » sobota 22 lip 2023, 07:50

@Marvi Bardzo Ci dziękuję za szybką odpowiedź ☺️ Już uciekam do konkretnych działów! ❤️

Miłego dnia! 💛

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » wtorek 25 lip 2023, 08:23

@atina95

Chcialam ci szybko pomóc z tymi błedami graficznymi ale juz nic więcej nie napisałas. W razie czego zglaszaj takie błedy tez tutaj na tym innym forum . Tam jestem codziennie.
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/bd ... -issues-pl
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Percival159
Redaktor
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » czwartek 31 sie 2023, 19:08

Włączyłam czwóreczkę po długiej nieobecności w grze i między innymi obczajam świeżo zakupiony dodatek "Razem raźniej". I z tego powodu mała ciekawostka, otóż do etapów w życiu Simów zalicza się również... pokonanie Rośliny Matki. Padłam, gdy to zobaczyłam. :03-face-with-tears-of-joy: Oczywiście gra zalicza to osiągnięcie tylko jednemu Simowi, temu który jako główny rozwiązywał zagadkę. :)

etapy.jpg
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica codzienna - coś jakby aktywność...”