THE SIMS 1 A MAC

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
hskv
Roznosiciel kawy

THE SIMS 1 A MAC

Post autor: hskv » sobota 01 lut 2025, 12:54

Jak odpalić The Sims 1 na Macu M1? Kupiłam wczoraj 31.01.2025 na EA App i niestety nie działają... The Sims 4 normalnie śmiga... Próbowałam też odpalić jedynkę przez Parallels z Win11, ale też nie uruchamia się :( TheSims1 #EAapp #thesims #thesims1

Awatar użytkownika
aanielka
Roznosiciel kawy
Origin ID: aanielka

Post autor: aanielka » sobota 01 lut 2025, 23:49

Niestety, reedycje Sims 1 i Sims 2 są przystosowane wyłącznie do systemów Windows 10 i 11, nie ma wersji na Maca, więc jeśli gra nie została pobrana pozostaje tylko jej zwrot.

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » niedziela 02 lut 2025, 13:34

Tak, jak pisze @aanielka Sims 1 i Sims 2 nie są przystosowane do Maców. Jednak dwa dni temu na oficjalnym forum EA (angielskojęzycznym) pojawił się wątek założony przez gracza, który testował uruchamianie ich na Macu:

https://forums.ea.com/discussions/the-s ... s/11852261

W necie pojawiają się głosy osób, którym udało się to zrobić i dzielą się radami z pozostałymi graczami. Jednak okazuje się, że stosowanie tych rad w wielu przypadkach nie działa. Osobiście nie mam Maca, dlatego mogę przytoczyć tylko dyskusje innych osób, bez opiniowania ich.

A tu wątek na reddicie opisujący eksperymenty związane z uruchamianiem The Sims 1 i 2 Kolekcja Tradycyjna na Mac M1/M2:

https://www.reddit.com/r/thesims2/comme ... _mac_m1m2/
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » poniedziałek 03 lut 2025, 16:21

@hskv - parę godzin temu na YouTube pojawił się poradnik, jak zainstalować The Sim na komputerze z systemem MAC. Autor poradnika pisze:
"Udało mi się zainstalować Steam Windows 10/11 Re-Release gry The Sims 1, zatytułowaną „Legacy Collection”, na komputerze Mac z procesorem Apple Silicon, korzystając z bezpłatnego narzędzia o nazwie Whisky! Obejrzyj uważnie (ten film ma angielskie napisy CC), aby dowiedzieć się, jak go zainstalować, ponieważ jest to stosunkowo łatwe — choć dość chwiejne! Wymagania: Komputer Apple Silicon Mac dowolnego rodzaju. Legalna kopia Windows Re-Release gry The Sims 1 Legacy Collection. Bezpłatne pobranie „Whisky” Pobierz tutaj! https://getwhisky.app/
Oto link do filmiku (napisy są po angielsku, ale przecież można je przetłumaczyć na jęz. polski):

Awatar użytkownika
aanielka
Roznosiciel kawy
Origin ID: aanielka

Post autor: aanielka » wtorek 04 lut 2025, 21:26

Okazuje się, że pomysłowość i determinacja fanów The Sims w każdej odsłonie i na każdej platformie jest po prostu nieograniczona.
Pełen podziw :a_bravo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica codzienna - coś jakby aktywność...”