Apartamentowiec

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Apartamentowiec

Post autor: bobas52 » niedziela 28 lip 2024, 08:52

W moim rodzinnym mieście budowlanka ma się dobrze. Powstają nowe osiedla apartamentowców. Skłoniło mnie to "odwzorowania" jednego z nich, oto Apartamentowiec Żeromskiego - https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false

apartamenty.jpg
z boku apartamentowiec.jpg
apartamenty parter.jpg
apartamenty1.jpg
apartamenty 2.jpg
poddasze.jpg

Zamieszkała w nim testowo nowa postać Stella ( z nowa fryzurką o dziwo ładną :o , która doszła z aktualizacją) :

stella.jpg

Przy okazji sprawdziła też nowe okrągłe baseny SĄ :D

okrągłe baseny.jpg

Lepiej późno, niż wcale :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » niedziela 28 lip 2024, 18:06

Sheila jest bardzo ładną Simką - blondynką o ciepłych, orzechowych oczach. Fryzurek, które doszły wraz z nowym dodatkiem jest dużo więcej, ale nie wiem, czy go zakupiłaś, czy to, co pokazujesz - doszło wraz z aktualizacją. Nie widzę rzęs nowych, więc nie wiem, czy zapomniałaś o nich, czy też może są - ale wraz z dodatkiem. WYdawało mi się, że mówiono, iż dojdą w ktualizacji.
Nie mam nastroju na uruchomienie czwórki, więc nie wiem, ale sprawdzę. Dodatek kupię, ale w sierpniu dopiero.

Apartamentowiec z zewnątrz prezentuje się ślicznie, Otoczenie bardzo eleganckie i gustowne. Wnętrza trudno mi ocenić bez pobrania, na dodatek coś pozmieniało mi się w ustawieniach monitora - nie potrafię orzec, co, bo coś nacisnęłam niechcący. Ale mam teraz bardzo jasno, prawie nic nie widzę (za to w końcu fotki w trójce robią się dobre :P ) a w ustawieniach karty graficznej nie grzebałam. Więc na bank monitor. A tutaj to już dla mnie czarna magia :(

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » niedziela 28 lip 2024, 20:51

Dziękuję Alutku za dobre słowo w temacie Apartamentowca :14-face-throwing-a-kiss: . Dodatku póki co nie kupuję, poczekam aż stanieje. Nowe rzęsy doszły z aktualizacją, ale o ile górne bardzo mi się podobają ( i te zastosowałam u Stelli), o tyle dolne wyglądają nieciekawie. Przypominają mi rzęsy sklejone od nadmiaru tuszu :?

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » środa 31 lip 2024, 16:23

Cicha woda... :O Piękny projekt no i wystrzeliłas w górę! :) Bardzo fajne miejskie nowoczesne klimaty i nawet powiem ci , że z ciekawości wpisałem zobie w gogla hasło "nowe apartamentowce gliwice" i gdzies niżej wyskoczył mi obrazek z mocno podobnym budynkiem. Podoba mi się rozkłąd mieszkanek i całość jako budynek . Podoba mi sie to, że fasady z obu stron sa różne, po jednej jest takie fajne przewyższenie z tarasem , świetnie to wygląda :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo: Nie pozostaje mi nic innego jak podejrzec projekt w grze i ewentualnie wybudowac sobie takie apartamentowce np w miasteczku Sielankowo-Krówkowice bo w obecnej niechcicy do gry przekonuje mnie to wiejskie otoczenie jakos ostatnio najbardziej i tam az sie prosi o to po dewelopersku walnąć coś zupoełnie innego obok brytyjskich chatek zmieniając wygląd Krówkowa na bardzoej realistyczny po naszemu :)
:a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 01 sie 2024, 20:30

Delsiku, ja sobie wczoraj pobrałam ten apartamentowiec i oblukałam, tak jak Bobi zapowiedziałam.
Z zewnątrz apartamentowiec ów prezentuje się świetnie. Bobi urozmaiciła brylę przeróżnymi tarasikami, wiec jest oko na czym zawiesić. Bobinka zaskoczyła mnie starannie wykonaną i ozdobioną częścią wspólną - czyli klatką schodową i korytarzami. Są jasne, przestronne i na pewno SImowie się tam nie zablokują, bo jest dużo przestrzeni.
Jeśli chodzi o wnętrza - to ładnie jest wszystko rozplanowane, trzy mieszkanka a każde inne. I tu na pewno jest trudność, bo jak się urządza jedno mieszkanie, to staramy się utrzymać je mniej więcej w tym samym stylu. Bobinka miała to utrudnienie, że każde mieszkanie jest dla innej rodziny, i w związku z tym starała się wygląd tych mieszkań zróżnicować.
Pewnie dlatego zabrakło jej kasy na jedno krzesełko na samej górze - przy komputerze :P Tzn są tam dwa - ale przy jednym krzesełka nie ma. Chyba, że Bobi dała krzesełko z jakiejś kolekcji, której nie mam, i się nie wczytało. Na dole przy wyspie kuchennej postawiłabym choć jeden taboret (hoker), bo moim zdaniem aż się prosi :P

W apartamencie zamieszkała para lokatorów, którzy są sobie obcy. Ale nie wiem dlaczego gra nie zakwaterowała każdego osobno, tylko potraktowała jako rodzinę. Chyba,że każdego lokatora trza wprowadzć osobno, a ja stworzyłam tę rodzinkę naprędce w CAS ale za jednym podejściem :a_pipe:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuszerki Bobi”