@Frisska @bobas52 @SimDels Miszko, Bobi, Fri - odpowiadam hurtem.
Miszka - ta tablica, którą Bobi umieściła nad biurkiem należy do kolekcji "gamingowa wygoda", na którą Bobina też mnie namówiła, bo naprawdę wiele ślicznych i bardzo przydatnych elementów zawiera. Półeczki, lampeczki, wygodną komodę, ozdoby pokoju młodzieżowego i nie tylko, bo mogą służyć równie dobrze do wyposażenia gabinetu, pracowni o najróżniejszych profilach,Plus świetne biurko i komputerowy fotel - trochę mniejsze od tych dotychczasowych kloców, ale np idealnie pasujące swoją śmietankowo-drewnianą kolorystyką do komódko-szafek, które zestawione z tym biurkiem i półeczkami modułowymi (które z kolei Frisska wyhaczyła) mogą stanowić śliczny zestaw meblowy. Nawet są podobne szafki kuchenne - kolorystycznie i stylistycznie, mogące uchodzić za segment. Nie wiem z którym dodatkiem to doszło - muszę przeszukać tematy z nowinkami, ale gamingową wygodę i kuchenny bałągan naprawdę gorąco polecam - kolekcje są do kupienia jak pozostałe kolekcje - jedynie po 19,90, i bardzo poprawiła się ich jakość, (nawet Kosmo to zauważył i wspomina w którymś z ostatnich filmików), bo w każdym nowszym zestawie jest teraz sporo interaktywnych przedmiotów. A ja bardzo lubię, gdy sim może coś zrobić z danym obiektem - a nie tylko stać i gapić się, a po zakupie dodatku Życie i Śmierć - ewentualnie sporządzić pamiątkę.
Bobinko pobrałam twoją parcelkę jak obiecałam - i jestem mega zachwycona. Jest niezwykle funkcjonalna i w każdym calu przemyśłana. Rozczuliłaś mnie tym koszem na śmieci tak wtulonym w te szafki kuchenne - świetnie wykorzystałaś ten "załomek" Ogród jednak sobie poprawię, bo postawiłam domek na dużo większej działce, i zyskałam jeszcze dodatkowe miejsce na nieco większy ogród.
Szafki - jak podejrzewałąm - są już gotowe - podświetlane

I już wiem, dlaczego TEGO nie wiedziałam - zafiksowałam się na meblach w starym stylu, a te szafki należą do tych nowocześniejszych, dlatego zawsze je pomijałam.
Gdzieś ty znalazła tego piesa ślicznego? WIem, że z debugu jest, ale z którym dodatkiem doszedł?
W pierwszej chwili pomyśłałam - to dziwne, że udało się Bobi wysłać dom do galerii Z MIESZKAŃCEM
Po bliższym przyjrzeniu się zrozumiałam, skąd to wrażenie. Ale piesek rzeczywiście wygląda jak żywy. Mało tego - mam bardzo podobną - (bardzo wiekową i cenną) figurkę u siebie w domu!
Frissko - mieszkam obecnie w domku jednorodzinnym, ale mieszkałam długo w bloku, a także tak samo długo w starej prawie stuletniej kamienicy wrocławskiej. MIałam zawsze firanki i dywany. Teraz nie mam ani jednego, ani drugiego! Tzn mam firanki na dole domu, na poziomie ulicy, ale na piętrze mam już tylko same zasłony, które są tylko dekoracją - nie służą do zaciągania, mimo, że naprzeciw mam domek sąsiadów. I zauwayłam, że wielu sąsiadów też nie ma firan, a jeśli są - to takie króciutkie. I szczerze powiem - podoba mi się to.
W Skandynawii oraz tam gdzie mieszka moja córka - królują gołe okna - ewentualnie z roletami, i nikt nie ma z tym problemu. Mało tego, gdzieś ok dwadzieścia lat temu, gdy pierwszy raz przyjechałam do niej, to wpadła mi w ręce broszurka wydana przez Polaków dla Polaków -czego NIE ROBIĆ w UK, a tam wyczytałam m.in. - NIE ZAGLĄDAĆ ludziom do mieszkań idąc ulicą. Tam w starym centrum Glasgow z dawną zabudową sporo jest mieszkań z oknami tuż nad chodnikiem (tzw suteren), i podobno Polaków rozpoznawano po tym, że przystawali i zaglądali do tych okien
Ale dywany i firany u Simów kładę namiętnie
Szafki, które tak ci się podobają są rzeczywiście modułowe i w świetnych wersjach kolorystycznych. I dużo tego jest - można zestawiać je jak klocki lego tworząc dowolny mebel. S też pasujące komódki i tzw sideboardy. A także coś w rodzaju zestawów wieszaków z garderobą, i pasujące do nich szafki wiszące z "szyną" na której zaczepia się te zestawy ciuchów. I voila - mamy garderobę o dowolnym wyglądzie. Taka EA "szprytna" okazała się

Szafki te obfociłam gdzieś - i chyba trzeba przeszukać temat uwaga nadchodzi - nowości wydawnicze. Od jakiegoś czasu wstawiam tam tylko zajawki, a same dodatki, rozszerzenia i kolekcje - opisuję osobno, bo potem trzeba się naprzewijać stron, by coś znaleźć.