Krótkie historyjki obrazkowe

Zrobiłeś fajne fotki? Wrzuć je tutaj a ktoś na pewno stworzy fajną historyjkę.
Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Re: Krótkie historyjki obrazkowe

Post autor: bobas52 » poniedziałek 19 wrz 2022, 15:12

Zupełnie niepotrzebnie wzięłaś sobie do serca moją odpowiedź. Nie widzę tu powodu do bicia się w piersi ani tym bardziej tłumaczenia się. Nic się nie stało, przynajmniej w moim odczuciu.

Całkowicie zgadzam się z tym wszystkim co napisałaś. Czyli wychodzi na to, że myślimy podobnie :D czego najlepszym dowodem są komentarze pod historyjkami, które zamieściłyśmy na naszym forum :14-face-throwing-a-kiss: .

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » środa 28 gru 2022, 21:36

Odświeżam temat :79-face-cowboy-hat:

Ostatnio po dodaniu historii sąsiedzkich w mojej grze nastąpił wyż demograficzny i ... seria pożarów. I właśnie to pożary złożyły się na poniższe historyjki.
:85-smiling-face-horns:
pozar.jpg
gaszenie.jpg
palę się.jpg
palę sie 2.jpg
prezent.jpg

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » czwartek 29 gru 2022, 08:03

Brawo Stasiu @Kirka, zrobiłaś z "palącego" tematu świetne historyjki komiksowe :23-clapping-hands: .

Przyzwoitość nakazuje nie śmiać się z cudzego nieszczęśnica. Niekiedy jednak trudno jest się powstrzymać, kiedy słyszymy niektóre newsy dnia :). Wtedy człowiek zastanawia się: płakać czy mimo wszystko śmiać się. Ogromne dzięki za wspaniałą dawkę humoru.

prezenty.jpg

P.S osobiście naszła mnie taka refleksja - gdyby kiedyś jakiś reżyser, chciał nakręcić sequel filmu: "Jak rozpętałem II wojnę światową" to obsadę już posiada.

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » czwartek 29 gru 2022, 16:20

@Kirka - boskie scenki. :D I napiszę podobnie jak Bobi, wiem, że nie powinnam się śmiać, ale... I bardzo trafne porównanie Bożenki, czyli Twoich strażaków do panów policjantów (wiadomo których, z obrazka ;) ). A zgrillowany ogniem Jarek (hmmm... Jarek?) miał naprawdę dużo szczęścia, że Mroczny na gołoledzi zatańczył i przez to się spóźnił niewielką chwilę... :D
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » czwartek 29 gru 2022, 17:20

Zarąbiste scenki bijące po oczach typowa simowa logiką (w tym wypadku strażacką) :D :02-grinning-face-smiling-eyes: I tak dobrze, że ciapy gaszą np. pożar przez ścianę lub szybę :67-dizzy-face: a nie jak kiedyś... że jak sfajczył ci sim cokolwiek to pozostało już tylko poczekać grzecznie aż spali sie cała chałupa z simem bo nikt nie przyjechał a gry nie dało spauzować ani nic z tym zrobić. "pale sie palę,sikawka tego nie ugaszę"-no ta beztroska strażaków jest poprostu zamordystycznie genialna :03S-face-with-tears-of-joy: :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
ps: w pierwszej sekundzie myslałem, że strażacy sikają pod ściana w sensie dosłownym ale chyba gdyby tak było to nie byłby większy odjazd niż gaszenie sima przez ścianę :67-dizzy-face:
Genialne :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Ktosik
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KtosikG

Post autor: Ktosik » wtorek 03 sty 2023, 17:11

Haha, świetne scenki ze strażakami w akcji. :03S-face-with-tears-of-joy:
W mojej gierce jakoś mało pożarów, ale lepiej nie wywoływać "wilka z lasu". XD Mam za to sporo mikstur odprężających, wszyscy odwiedzający moją rodzinkę zaraz lecą do grilla i mieszają ten napar. Może gdybym mogła go wypić to by mnie to nie wkurzało, ale nie mogę, więc wywaliłam grilla. :07-smiling-face-open-mouth-cold-sweat:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » wtorek 03 sty 2023, 21:15

Świetne opowiadanko Kirko!
Chciałoby się powtórzyć żart, który onegdaj słyszałam:

Dwóch staruszków widząc lotniarza, który spada na ziemię zahaczywszy o szyt Pałacu Kultury, kiwając z politowaniem głową - konstatuje -
- Jaki kraj, tacy terroryści!
I tacy komendanci - a raczej - komedianci!

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » wtorek 26 sie 2025, 22:24

Przy okazji testowania parceli publicznych (tych z dodatku eko) po tym jak sie odrobine upsuły, pobawiłęm się w interpretacje scenek, które sie przy okazji ułożyły :)
Załączniki
m1.jpg
m2.jpg
m3.jpg
m4.jpg
m5.jpg
m6.jpg
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » środa 27 sie 2025, 10:34

Bella rzuciła Mortimera z powodu mokrych majtek, czy puryzmu gramatyczno-ortograficznego? I to przy powiewach lekkiej ożywczej bryzy unoszącej się od strony miejscowego składu rzeczy nieużytecznych i resztek pokarmowych - krótko mówiąc - wysypiska! Tego pewnie już się nie dowiem, ale scenka świetna. Tudzież pobożne życzenia nagłego zejścia - ze sceny - w sensie dosłownym i przenośnym nieznośnej skrzypaczki... Echh, gdyby wszystkie się mogły spełniać, to nie tylko Simowy świat nieco by się polepszył... Też mam kilka "obiektów" wytypowanych, i to od dawna! Chociż - gdybym się przyłożyła? :cat_mwaha: Przydałyby się dobre wałki, hmmm... Ale rzekę - jak twoja romantyczna bohaterka - mam parę spraw na głowie - rzucanie klątw i zaklęć, sprzątanie i weki... I takie tam drobiazgi!

@SimDels Miszka, czorcie jeden. Robisz takie świetne komiksy i historyjki zacne! Czekam z utęsknieniem na reaktywację! Już nie wsopomnę, że pewna ekspedycja z badaczką kosmosu i ekspertką od Simowych Zjawisk Paranormalnych Abstrakcyjnych i Komicznych (w skrócie SZPAK!)w osobie niejakiej Elisabeth - NIE WRÓCIŁA JESZCZE Z WYPRAWY!!!
Co na to Simower Naziemne Obserwatorium Badawcze??? (W skrócie SNOB !!!) I jego szef? A niech to - szef poleciał na wyprawę razem z Elisabeth! No i już wiemy, dlaczego relacyi jeszcze nie zakończono. Musisz natychmiast nawiązać łączność!

Uśmiałam się Miszka. Ale dziś mam dużo lepszy humor, z różnych powodów. Parę zaklęć się udało! Weki na półce dumnie wypinają pierś, a ja mam za sobą dosyć ciężkie chwile :) I co ważniejsze - przeżyłam!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » czwartek 28 sie 2025, 09:50

A niech to piorun/ pieron trzaśnie, ze strachu można nawet zmoczyć bieliznę... no i mamy powód do rozwodu jak nic, tym bardziej, że mąż obiecywał spokojne wakacje. Nie uwzględnił zmian atmosferycznych :lol:

Jeśli chodzi o spadające z nieba przedmioty, to już nic nie jest mnie w stanie zaskoczyć... tyle tego spadło, że jeden więcej jeden mniej nie robi różnicy. Najwyraźniej gra staje się coraz bardziej realistyczna (jak mniemam po każdej aktualce ).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zróbmy sobie komiks”