Tablica codzienna
-
- Roznosiciel kawy
Re: Tablica codzienna
Hejka mam taki problem nie wiem jak mam naprawić to lewitujące coś na schodach. Może ktoś pomóc?
- Załączniki
-
- A tu dolne
-
- Tu jest górne piętro
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Nie bardzo wiem, o jaki element lewitujący ci chodzi. Zaznacz na fotce albo opisz. Czy o ten kafelek na piętrze? Jeśli nie możesz usunąć tego kafelka, to postaw w trybie budowania na piętrze w miejscu tego otworu platformę o wymiarach 4x4 a potem ją usuń. Wiadomo, że znikną schody i poręcz, ale i ten kafelek też. Będziesz mogła je wstawić na nowo.
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Wszystkim przyjaciołom forumowym z okazji nadchodzących Świat Wielkanocnych życzę, aby zwycięstwo dobra nad złem i życia nad śmiercią, będące przesłaniem nadchodzących Świąt stało się źródłem radości i nadziei :
Moi Drodzy
Życzę zdrowych, radosnych,
pełnych miłości Świąt Wielkanocnych
Życzę zdrowych, radosnych,
pełnych miłości Świąt Wielkanocnych
Wszystkiego dobrego oraz miłych chwil spędzonych w gronie najbliższych!
- Alibali
- Pisarz
Wraz z życzeniami udanego drugiego dnia świąt - dla odmiany - i jak tradycja każe - obleję Was jak należy zimną wodą prosto z lodowatej studni - będzie zimny prysznic jak znalazł po niedzielnym obżarstwie - szczególnie, że pogoda dopisuje i anginą się nie skończy
Wszystkiego dobrego w Lany Poniedziałek!
P.S. Czytałam dziś, że następny dodatek do The Sims4 to grywalne samochody! A do The SIms Ranczo - używalny dyliżans!
prima aprilis
Wszystkiego dobrego w Lany Poniedziałek!
P.S. Czytałam dziś, że następny dodatek do The Sims4 to grywalne samochody! A do The SIms Ranczo - używalny dyliżans!
prima aprilis
Hej
EA app rozdaje darmowo kolekcję "Kwitnące wnętrza"
Nie wiem jak długo to potrwa, więc korzystajcie!
Pozdrawiam
EA app rozdaje darmowo kolekcję "Kwitnące wnętrza"
Nie wiem jak długo to potrwa, więc korzystajcie!
Pozdrawiam
@Ktosik Ty nie odwracaj uwagi od tego, że wróciłaś! Siema Gabi <3
and also siemasz @kreatora <3
kryste panie, gdzie Wy się dziewczyny plątacie, kiedy Was nie ma?
and also siemasz @kreatora <3
kryste panie, gdzie Wy się dziewczyny plątacie, kiedy Was nie ma?
- Alibali
- Pisarz
Jestem cała ukontentowana, że obie wróciły! I nawet nie zastanawiam się już, co OBIE robiły gdy ich tu nie było!
A tak serio - wiem Elu, że chorowałaś, i Gabi też zaszwankowała... Mam nadzieję, że odzyskałyście zdrowia na tyle, by z nami troszkę się tutaj pobawić. Wyzwania same się nie zrobią Ciekawa jestem bardzo waszych prac, no i mam nadzieję, że Elusi wróci wena do Vimesów!
Na forum pojawiło się w międzyczasie trochę nowych osób, mam nadzieję, że po waszym resurection forum ruszy z nową energią
A tak serio - wiem Elu, że chorowałaś, i Gabi też zaszwankowała... Mam nadzieję, że odzyskałyście zdrowia na tyle, by z nami troszkę się tutaj pobawić. Wyzwania same się nie zrobią Ciekawa jestem bardzo waszych prac, no i mam nadzieję, że Elusi wróci wena do Vimesów!
Na forum pojawiło się w międzyczasie trochę nowych osób, mam nadzieję, że po waszym resurection forum ruszy z nową energią
@kreatora i @Ktosik dziewczyny, ja będę mniej strict, ale po prostu - nawet jeśli już nie macie weny - meldujcie się od czasu do czasu. Ot tak, żebyśmy wiedzieli, że wszystko jest u Was ok.
Trzymajcie się <3
Trzymajcie się <3
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Mam pytanie : czy ktoś spotkała się z takim ubraniem w grze (męskie) ? Podejrzewam, że jest to ubranie z jakiejś kariery np. naukowej, której do tej pory nie robiłam. Stąd jak zobaczyłam w "szafie sima" zdziwiłam się lekko
Przypomina ortezę barku, gorset ortopedyczny lub protezę ręki Tyle lat gram i nadal gra potrafi mnie zaskoczyć. Serdecznie pozdrawiam i życzę Wszystkim dobrego tygodnia.
Przypomina ortezę barku, gorset ortopedyczny lub protezę ręki Tyle lat gram i nadal gra potrafi mnie zaskoczyć. Serdecznie pozdrawiam i życzę Wszystkim dobrego tygodnia.
- Alibali
- Pisarz
Jest to ramię robota z pakietu "Uniwersytet" Muszę powiedzieć, że zadałaś mi trudne dosyć zadanie, ale ambicja niezwyciężonego szperacza nie pozwoliła mi poddać się
Przeszukiwanie internetu w kategoriach stroje specjalne, stroje odblokowane, etc - to szukanie igły w stogu siana. Poszukiwałam więc za pomocą obrazu, i znalazłam - co prawda jako modyfikację (cece) - ale zrobioną na podstawie zablokowanego akcesorium robota z paku uniwersyteckiego. Czyli należy tego tam szukać.
Modyfikacja jest tutaj - nie daję linku, żebś pobierała, tylko żebyś zobaczyła, że o to własnie chodzi - tego szukasz
https://modthesims.info/d/637011/stand- ... ssory.html
Przeszukiwanie internetu w kategoriach stroje specjalne, stroje odblokowane, etc - to szukanie igły w stogu siana. Poszukiwałam więc za pomocą obrazu, i znalazłam - co prawda jako modyfikację (cece) - ale zrobioną na podstawie zablokowanego akcesorium robota z paku uniwersyteckiego. Czyli należy tego tam szukać.
Modyfikacja jest tutaj - nie daję linku, żebś pobierała, tylko żebyś zobaczyła, że o to własnie chodzi - tego szukasz
https://modthesims.info/d/637011/stand- ... ssory.html
Hej, czy ktoś ma tez problem z w kółko zabijającym sima meteorytem? Zależy mi na porwaniu przez kosmitów, w zamian mam wiecznie lecący meteoryt. Słyszałam, że twórcy ograniczyli porwania przez kosmitów, ale dla mnie zdecydowanie bardziej frustrująca jest smierć sima przez meteoryt i wielokrotne przywracanie go do życia ambrozją, co jest nieco czasochłonne, nawet korzystając ze studni życzeń chyba ze tylko u mnie takie akcje się dzieją.
Hej, czy ktoś ma tez problem z w kółko zabijającym sima meteorytem? Zależy mi na porwaniu przez kosmitów, w zamian mam wiecznie lecący meteoryt. Słyszałam, że twórcy ograniczyli porwania przez kosmitów, ale dla mnie zdecydowanie bardziej frustrująca jest smierć sima przez meteoryt i wielokrotne przywracanie go do życia ambrozją, co jest nieco czasochłonne, nawet korzystając ze studni życzeń chyba ze tylko u mnie takie akcje się dzieją.
- Alibali
- Pisarz
Najwyraźniej masz jakiś zapętlający się błąd. Spróbuj oczyścić grę, tzn uruchomić ją bez całego folderu TS4 - do starego TS4 w lokalizacji Dokumenty/EA dodaj słowo stary, uruchom grę, a wygeneruje ci się zupełnie czyściutki folder TS4. Grę rzecz jasna będziesz musiała zacząć zupełnie od zera, dlatego NIE WYRZUCAJ jeszcze folderu TS4stary, tylko uruchom grę, utwórz nowego sima, i spróbuj tej interakcji z porwaniem przez kosmitów. Jeśłi kolejny meteoryt nie zabije ci sima na wstępie, to jest szansa, że pozbyłaś się w ten sposób błędu (czasami coś się nadpisze, coś się zatnie i amba!) Ja tak musiałam zrobić nie dalej jak dwa dni temu, bo nie mogłm ruszyć dalej z wyzwaniem kosiarza - utknęłam na zadaniu złowienia ryby anioła, i mimo iż sim miał ją już złowioną, to gra tego nie widziała. Poświęciłam zapisy, no cóż, zacznę znów od zera - który to już raz
Gdy już stwierdzisz, że gra dobrze działa - możesz skopiować zawartość folderu Tray do nowego Tray (odzyskasz stworzone lub pobrane do biblioteki postaci i parcele), możesz też przenieść folder Mods z zawartością (ale być może - jeśli masz coś w folderze Mods, to właśnie któryś z modów powoduje tn błąd). Folder saves to są twoje zapisy. Tutaj bym się zastanowiła. Możesz przenieść te zapisy, w których nie było tej postaci, którą koniecznie chcesz wydelegować do kosmitów. Ale z drugiej strony - jeśli błąd wróci - możesz znowu wygenerować nowy, czysty folder TS4
W folderze zrzuty ekranu masz zdjęcia z gry - możesz je przenieść do nowego TS4, ale możesz też wyrzucić, jeśli nie masz tam niczego ważnego. Po przeniesieniu tego co ważne- resztę starego folderu TS4stary wyrzuć. Napisz, czy to coś dało.
Gdy już stwierdzisz, że gra dobrze działa - możesz skopiować zawartość folderu Tray do nowego Tray (odzyskasz stworzone lub pobrane do biblioteki postaci i parcele), możesz też przenieść folder Mods z zawartością (ale być może - jeśli masz coś w folderze Mods, to właśnie któryś z modów powoduje tn błąd). Folder saves to są twoje zapisy. Tutaj bym się zastanowiła. Możesz przenieść te zapisy, w których nie było tej postaci, którą koniecznie chcesz wydelegować do kosmitów. Ale z drugiej strony - jeśli błąd wróci - możesz znowu wygenerować nowy, czysty folder TS4
W folderze zrzuty ekranu masz zdjęcia z gry - możesz je przenieść do nowego TS4, ale możesz też wyrzucić, jeśli nie masz tam niczego ważnego. Po przeniesieniu tego co ważne- resztę starego folderu TS4stary wyrzuć. Napisz, czy to coś dało.
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Ala (w wątku o najnowszych modyfikacjach) napisała na temat zdezaktualizowanych modów po ostatniej październikowej aktualizacji The Sims 4, ja tylko dodam kilka informacji na temat modów, z których sama korzystam. Może komuś się przyda.
Jeśli używacie modów twórcy a.deep.indigo, takich jak na przykład: Healthcare Redux (które jeszcze nie zostały zaktualizowane, twórca pracuje nad tym), to tutaj można śledzić przebieg aktualizacji:
https://www.patreon.com/posts/patch-1-110-265-114555897
A tutaj link do EA AHQ, gdzie pojawiają się informacje na temat aktualizowanych modów, które również można śledzić:
https://answers.ea.com/t5/Mods-CC-Issue ... 798/page/3
23 października zaktualizowany został również XML Injector (swoją drogą nawet nie wiedziałam, że go posiadam, gdyż zainstalowało mi go dziecko, podczas dodawania kolejnych modów):
https://scumbumbomods.com/xml-injector
Jeśli używacie modów twórcy a.deep.indigo, takich jak na przykład: Healthcare Redux (które jeszcze nie zostały zaktualizowane, twórca pracuje nad tym), to tutaj można śledzić przebieg aktualizacji:
https://www.patreon.com/posts/patch-1-110-265-114555897
A tutaj link do EA AHQ, gdzie pojawiają się informacje na temat aktualizowanych modów, które również można śledzić:
https://answers.ea.com/t5/Mods-CC-Issue ... 798/page/3
23 października zaktualizowany został również XML Injector (swoją drogą nawet nie wiedziałam, że go posiadam, gdyż zainstalowało mi go dziecko, podczas dodawania kolejnych modów):
https://scumbumbomods.com/xml-injector
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)