Balance

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Balance

Post autor: Kamelia » wtorek 15 lip 2025, 22:20

Moja Równowaga czyli patent na szklane ścian. Bo Równowaga jest wtedy kiedy zapraszasz o co na zewnątrz do środka i na odwrót. Wtedy kiedy nie wiesz czy jesteś jeszcze otoczony ścianami czy nie. Gdzie jest granica ? Starłam się by dom przynajmniej ta jedna ścianą był otwarty na otoczenie.
A teraz do rzeczy. Nie zdążyłam kupić tej ŚNIEZNEJ ESKAPADY w promocji. Starałam poradzić sobie bez niej i zbudować cos azjatyckiego ale w nowoczesnym wydaniu. By nie było za łatwo to użyłam tylko 3 pakietów rozrywki i jednej kolekcji. Mam nadzieję że wyszło.
Domek do pobrania jest pod postem, potem zdjęcia... :)
Załączniki
Kameliaxxx_Blueprint_Balance_0x047d14f7eb1005ac.zip
(202.35 KiB) Pobrany 68 razy
Obraz1.png
Slajd1.PNG
Slajd2.PNG
Slajd3.PNG
Slajd4.PNG
Slajd5.PNG
Slajd6.PNG
Slajd7.PNG
Slajd8.PNG
Slajd9.PNG
Slajd10.PNG
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Frisska
Felietonista

Post autor: Frisska » wtorek 15 lip 2025, 23:06

Bardzo przyjemne japońskie klimaty drewniano-drewniane. Chociaż równocześnie odważne, bo odcieni drewna jest tu połączonych całkiem sporo. Akurat robię w Dwójce łazienkę wykończoną drewnem. :D Zabawne, bo zrobiłam też szklaną ścianę przy schodach, z roślinami — taka u mnie różnica, że telewizora nie ma. Aktualnie mam otwartą grę i aż mi się gęba uśmiechnęła (chociaż pewnie zaraz koniec, trzeba spać).

Właśnie łazienki najbardziej mi się chyba podobają. tzn. podoba mi się całość, ale łazienki wręcz zapraszają do skorzystania z nich. Świetnie też zorganizowałaś roślinność — tak niby od niechcenia, kontrolowany luz bardzo tu pasuje. Zaskakujący jest korytarz z dywaników, naśladujących wzór podłogi — rozwiązanie pewnie problematyczne w utrzymaniu, ale jeśli ktoś ma taką chałupę, to ma pewnie i na pokojówkę. ;) Być może taki zabieg troszkę zwęża tę część domu, za to szkło poszerza, czyli w sumie się wyrównuje. Cały czas jestem przyzwyczajona do pełnej kratki ruchu dwójkowych Simów i wiele całkiem normalnych przestrzeni wydaje mi się ciasnych, a przecież miejsca nie brakuje.
Sypialnia z przepierzeniem i owalnym stoliczkiem pod telewizor — również bardzo fajna. Zastanawiam się: za półścianką jest toaletka? Bo tak z oddali wygląda.

Pięknie jest. Może tylko zmieniłabym okna, szczególnie w tych kuchennych coś mi nie gra — ale da się przyzwyczaić. Wisienką na torcie jest pierwszy kadr — super wyszło ujęcie z tym drzewem. Za takim czystym Wschodem nie przepadałam nigdy, ale trudno nie docenić tak oryginalnego projektu.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 16 lip 2025, 00:07

I kolejny projekt z pieczątką jakości - Made by Kamelia.
Jestem pełna uznania, że wycisnęłaś z gry co do kropelki, by uzyskać klimat domu z Kraju Kwitnącej Wiśni. Dom musi pięknie wyglądać w porze zimowej z tą panoramą otwierającą się na widok za oknami. Jeszcze tylko brakuje wspomnianych gałązek wiśni na tle wchodzącego słońca i Fudżijamy jak na jednym z obrazów, które w domku wykorzystałaś :)

Wnętrza utrzymane w stylu minimslistycznym, ale wygodnym i zapraszającym do rozgoszczenia się. Nie zabrakło nawet sauny! Super rozwiązanie z tą ścianą bambusowej zieleni i telewizorem na ich tle. Zauważyłam też jakiego myku dokonałaś w jednej z łazienek, w której obraz tak imituje widok za oknem, że w pierwszej chwili pomyśłałam, że to okno właśnie!

A te dywaniki, to imitacja tatami? Tak pomyślałąm patrząc na całość. Wielkie brawa Kamciu za ten domek!
Origin ID: Aschantka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kameliowe Budowle”